Hírek

Jönnek a Barcelona fiataljai

Az I. Kocsis Sándor-emléktornán a Fradi és a katalán sztárklub U19-csapata is részt vesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kocsis Sándor, az Aranycsapat egykori csatára emlékére 2014 augusztusától rendszeresen U19-tornát szándékozik rendezni az Aranycsapat Alapítvány. Egy évvel ezelőtt, az alapítvány barcelonai látogatása alkalmával elviekben megállapodott Kű Lajos és Silvio Elias, az FC Barcelona gazdasági és stratégiai igazgatója, hogy a Kocsis-emléktornán a katalánok is részt vesznek.

Az első torna időpontja: 2014. augusztus 28-31. Résztvevő csapatok: Ferencváros, Bp. Honvéd, Puskás Akadémia és az FC Barcelona. Az emléktorna ötletgazdája és főszervezője, Kű Lajos nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban, időt és energiát nem kímélve tárgyalt, egyeztetett. A meghívott csapatok – amelyek Kocsis egykori klubjai is egyben, kiegészülve a játékostárs, Puskás Ferenc nevét viselő akadémiával – boldogan fogadták el az invitálást, nem volt kérdés a részvételük.

A Margitszigeten rendezendő torna nívóját nagyban emeli, hogy az FC Barcelona U19-csapata megnyerte az első alkalommal kiírt ifjúsági Bajnokok Ligáját.

A 2014-es esztendőhöz és Kocsis személyéhez számos évforduló kötődik: idén van halálának 35., illetve születésének 85. évfordulója, az Aranycsapat hatvan éve győzte le az angolokat 7-1-re a Népstadionban, majd ezüstérmet nyert a svájci világbajnokságon. Ő volt a vébé gólkirálya 11 találattal, a szakvezetők pedig a torna legjobb játékosának választották.

Az emléktornára ifj. Kocsis Sándor és a család több tagja is eljön Magyarországra, hogy személyesen is meggyőződjön róla, a híres családfőnek szülőhazájában ennyi év távlatából is mennyi tisztelője van – írja az Aranycsapat Alapítvány honlapja.

Olvasói sztorik