Megyei foci

Augusztusban jön a Barcelona

A katalán sztárklub utánpótlás-csapata is részt vesz a nyári, budapesti Kocsis Sándor-emléktornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Barcelona is eljön, hogy részt vegyen a Kocsis Sándor-emléktornán augusztusban a Ferencváros új stadionjában, ahol a házigazdák és a katalánok mellett a Honvéd és a Puskás Akadémia játszana – legalábbis a szervező Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos szerint, aki ezt a DigiSport televízió péntek reggeli műsorában mondta el. A korábbi válogatott labdarúgó egyébként úgy véli: a Fradi az NB I titkos aranyesélyese tavasszal, a nem titkos pedig a Videoton.

– Az Aranycsapat Alapítvány elnökeként Kocsis Sándor-emléktornát szervezek, halálának harmincötödik, születésének nyolcvanötödik évfordulójára. Szeretném, ha kétezer-tizennégy valóságos Kocsis Sándor-emlékév lenne a magyar futballban. Hatvan éve, hogy ő volt a vébé gólkirálya, ráadásul a szakvezetők a világ legjobb játékosának is megválasztották akkor. Az emléktornán pedig itt lesz egykori csapata, a Barcelona is, a Ferencváros, a Honvéd és a Puskás Akadémia gárdái mellett. A Barcelona tehát augusztusban fellép Budapesten, méghozzá a Fradi új stadionjában – mondta Kű Lajos.

Az alapítvány elnöke az NB I pénteken rajtoló tavaszi időszakára is kitért. Szerintem a Fradinál jól sikerült az erősítés a télen, ezért szerinte az FTC a bajnoki cím titkos esélyese.

– A tízpontos hátrányt nem tartom egyáltalán behozhatatlannak. Másik kedvenc csapatom fehérváriként a Videoton, amelyben sajnos igen kevés magyar játszik, de a keretük toronymagasan a legerősebb, ők a legesélyesebbek a bajnoki aranyra, szerintem jobbak a Debrecennél. A kiesők? Nem tartom valószínűnek, hogy az MTK közéjük tartozik majd – magyarázta Kű Lajos.

Az egykori olimpiai ezüstérmes csatár szerint biztosan nincs manapság tizenhat élvonalbeli képességű csapat itthon, mégsem lenne jó csökkenteni az NB I létszámát, mert az a vidéki bázisok elhalásához vezetne.

– Annak viszont változatlanul nem örülök, hogy túl sok a kevésbé jó idegenlégiós, akik elveszik a lehetőséget a magyar fiatalok elől. Nem csoda az sem, hogy a mi légiósaink húzódnak haza, hisz nemzetközileg még igen gyengék vagyunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik