NB I

A Fradi megkapja az új stadiont

Visszaköltöztetik a Népligetből a Springer-szobrot, a múzeumot és az ajándékboltot is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban a Fradi-szurkolók között elterjedt néhány pletyka azzal kapcsolatban, hogy kié lesz az új stadion? Többen attól tartottak, hogy a klub csupán albérlő marad, miközben a létesítmény gazdája az állam, vagy egy cég lesz, ebben az esetben pedig a Népligetben kellene maradnia az ajándékboltnak, a múzeumnak és a Springer-szobornak is.

A területért felelős miniszter, Németh Lászlóné több pletykát cáfolt. Az országgyűlésben feltett kérdésre írásban válaszolva leszögezte, hogy az ingatlan vagyonkezelőjének a Ferencvárosi Torna Clubot jelölte ki egy közelmúltbeli törvénymódosítás. Ennek alapján az ingatlan állami tulajdonban marad, а kijelölt vagyonkezelővel pedig а Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelési szerződést köt majd а használatra vonatkozóan.

A Springer-szobrot а tervek és а generálkivitelezői szerződés szerint az új stadion bejáratánál helyezik majd el. А futballmúzeum pedig kibővített terekkel és tartalommal mind az új stadion terveiben, mind а leszerződött generálkivitelező költségvetésében szerepel.

А múzeum területén, annak részeként ajándékboltot is kialakítanak. А múzeumhoz hasonlóan már most is látogatható аz ajándékbolt аz ideiglenes látogatóközpontban. А székház belsőépítészete több helyen utal az FTC-re, így több belső területen is megjelenik a címer, mint motívum, így például az előcsarnokban, az ajándékboltban, a múzeumban, a klub-bokszban, az öltözőben, valamint az étteremben is.

Ami pedig az egyes szurkolói szektorok, közösségi területek, helyiségek elnevezését illeti az а leendő használó, vagyonkezelő, а Ferencvárosi Torna Club kompetenciájába tartozik – áll az ulloi129.hu által idézett levélben.

Olvasói sztorik