Hírek

A magyar fiatalok újabb sikere

Az U19-válogatottunk 4-2-re győzött a 23 éven aluliakból álló angol csapat elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország U19 – Anglia C 4-2 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Oláh G.
Magyarország: Székely Gy. – Medgyes, Asztalos, Bobál D. (Lenzsér, 60.), Tamás K. (Csábi M., 73.) – Nagy D., Mervó (Zsótér, 66.), Kalmár – Farkas Z. (Tóth L., 66.), Bobál G. (Vida, 66.), Varga Sz. (Kővári, 60.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Bobál G. (36.), Mervó (43.), Varga Sz. (59.), Tóth L. (84.), illetve Pearson (50.), Taylor (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb edzőmérkőzést játszott a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U19-válogatott. Az ellenfél ezúttal a 23 éven aluli, alsóbb osztályú játékosokból álló angol csapat volt az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott lépett fel kezdeményező futballal, már az első percekben sikerült néhány alkalommal zavarba hozni az angolok védelmét, majd az első negyedóra után el-elmaradoztak a lehetőségek, de továbbra is mezőnyfölényben játszottak a mieink. A 33. percben a vendégek első helyzeténél Székely Györgynek kellett nagyot védenie, de az angolok lehetősége meghozta a magyarok kedvét is a támadásokhoz, és a szünetig valóságos tűzijátékot rendezték a vendégek kapuja előtt.

Farkas Zoltán két lövéssel veszélyeztetett, majd Bobál Gergely a 36. percben megszerezte a mieinknek a vezetést, 22 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0). Ezt követően Medgyes Zoltán hibázott el egy ziccert, majd Farkas pontos beadására Mervó Bence érkezett kitűnően, és hét méterről a jobb felső sarokba fejelt (2-0).

A fordulás után visszavettünk némileg az iramból, az angolok ezt góllal büntették: egy bal oldali beadás után Matthew Pearsonról maradtunk le, a csereként beállt támadó nyolc méterről talált a hálóba (2-1). Az 59. percben visszaállt a kétgólos különbség, Bobál Gergely indult meg a kapu felé a jobbösszekötő helyén, az alapvonal közeléből középre gurított, az érkező Varga Szabolcs pedig két lépésről a hálóba passzolt (3-1).

A félidő derekán Mészöly Géza több poszton is változtatott, Tamás Krisztián pedig sérülés miatt hagyta el a pályát. A 74. percben egy védekezési hiba, egy saját térfélen történt labdavesztést követően ziccerig játszottak egy akciót, Matthew Taylor pedig közelről a kapu bal oldalába lőtt (3-2).

A fizikálisan erősebb angolok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de gólt mi szereztünk, a 85. percben Kalmár Zsolt ugratta ki a védőket lefutó Tóth Lászlót, aki 12 méterről, a kifutó kapus fölött a jobb alsó sarokba emelt (4-2), beállítva a végeredményt.

– Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, négy gólt szerezni egy idősebb játékosokból angol válogatott ellen kiváló teljesítmény, függetlenül attól, hogy éppen milyen csapattal állnak ki ellenünk – mondta az MLSZ honlapján Mészöly Géza szövetségi edző. – Igyekeztünk jól megszervezni a védekezést, az első félidőben ezt sikerült is megoldanunk, a fordulás után azonban váltottak az angolok, és kellett egy kis idő, mire felvettük a ritmusukat. Ismét láttam néhány kiváló egyéni teljesítményt, a csereként beállt játékosok közül is többen jól szálltak be, a későbbi keretszűkítés, az Eb-csapat kijelölése szempontjából csak még nehezebb dolgom lett a meccs után, de természetesen ez kellemes gondot jelent a stáb számára.

Olvasói sztorik