Hírek bajnokok ligája

BL-döntő: Real–Chelsea 2-0

Négy, a magyar bajnokságban szereplő játékos vívta meg a Bajnokok Ligája elődöntőit és fináléját játékkonzolon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindez a Bajnokok Ligáját és az NB I-et is közvetítő Sport TV stúdiójában történt. A virtuális trófeát a Real Madrid nyerte meg a Chelsea elleni fináléban – írja a tévécsatorna sajtóanyaga.

Finiséhez érkezett a Bajnokok Ligája, az első elődöntőkön már túl vagyunk, de még nem tudjuk, ki lesz ott május 24-én a lisszaboni fináléban. A Sport TV előrement az időben, és négy, a magyar bajnokságban játszó, de a nemzetközi labdarúgást is figyelő labdarúgót kért fel arra, hogy játékkonzolon játsszák le a ránk váró csatákat. Az esemény házigazdája Molnár Mátyás volt.

Az Atlético–Chelsea-vel kezdődött a megmérettetés, Pölöskei Zsolt, az MTK kiválósága vette át Diego Simeone szerepét, míg a londoniakat az Újpest játékosa, Simon Krisztián irányította. A vezetést a Matracosok szerezték meg, ám a Chelsea fordítani tudott, és bejutott a döntőbe. Pölöskei a valóságban ennek ellenére sem mond le az Atléticóról.

– Diego Costa egy igazi klasszis, és Diego Simeonét is csodálom, ahogy győzelembe hajtja a játékosait. A Chelsea zavaróan sokat védekezett az első összecsapáson, de ha továbbjutnak, utólag ez senkit nem fog zavarni. Azért örülnék, ha a valóságban ez máshogy alakulna – mondta Pölöskei.

A másik ágon Bayern München – Real Madrid párharcra került sor. A bajorokat a Győr fiatal tehetsége, Kalmár Zsolt képviselte, aki a Ferencváros jelenlegi, a Real Madrid korábbi hátvédjével, David Mateos-szal nézett farkasszemet. A mérkőzés képe hasonlóan alakult. Előbb a németeknél volt az előny, ám a Real (és Cristiano Ronaldo) az utolsó percben fordítani tudott. Kalmár pedig duplán is legyőzte volna a Realt.

– A Bayern játékát is szeretem, de a Barcelona a kedvenc csapatom. A játékosok közül pedig Thiago játéka tetszik a legjobban – mondta a 18 éves győri játékos.

A spanyol házidöntő elmaradt, de összejött a Chelsea–Real, ami José Mourinho személye miatt mindenképpen pikáns csata lenne. Simon és Mateos kiélezett küzdelmet vívott, de a nyomást jobban bírta a madridi születésű játékos, aki 2010 őszén az Ajax ellen maga is pályára lépett a Realban. A végeredmény 2-0 lett a spanyoloknak. Simon Krisztián nem titkolta klubszimpátiáját, a Real győzelme miatta sem volt olyan csalódott.

– Magam is Real–Chelsea döntőt várok, ez a két kedvenc csapatom. Mindketten a továbbjutást tűzték ki célként maguk elé az elődöntőben, és az első meccsen mindent meg is tettek ezért – mondta az újpesti.

Mateos viszont biztos benne, hogy nem csak konzolon, de majd a valóságban is Real-siker születik majd.

– Egykori csapatom kedvező pozícióban várja a visszavágót, lőtt egy gólt hazai pályán, és szinte mindig betalál idegenben is. Ha pedig bejutnak a döntőbe, mindent megtesznek majd azért, hogy tizedszer is elhódítsák a legrangosabb európai klubtrófeát – nyilatkozta Mateos, aki egy BL-döntős labdával gazdagodott.

Olvasói sztorik