Hírek

Felfüggesztett börtön Knézynek

A tévériporter nem utazik a brazíliai világbajnokságra, mert testi sértés miatt elítélték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem utazik Brazíliába, a labdarúgó-világbajnokságra ifj. Knézy Jenő. A Magyar Televízió 41 éves kommentátora tagja lett volna annak a négyfős csapatnak, amely közvetít az eseményről, azonban kikerült a keretből. Ezt maga is elismerte, de a mellőzés okáról nem beszélt.

– A hír igaz, nem közvetítek Brazíliából, de ennél többet az ügyről nem mondhatok – mondta a Blikk megkeresésére a tévériporter.

Korábban is előfordult már, hogy Knézy kegyvesztett lett a csatornánál, büntetőpere alatt lekerült a képernyőről. Most ismét a bírósági eljárása miatt mellőzhetik. A sportriportert felesége 2008 augusztusában jelentette fel, ellene súlyos testi sértés kísérlete és könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást. Az asszony elmondása szerint férje súlyosan bántalmazta, eltörte az állkapcsát.

A kommentátort 2011-ben tíz hónap börtönre ítélték, ezt három évre felfüggesztették, de a másodfokú döntés hatályon kívül helyezte az ítéletet. Mint kiderült, az ügy nemrég visszakerült első fokra, és a bíróság egy hónapja hozott döntést.

– Knézy Jenő bűnösségét megállapította a bíróság és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a sportriporter fellebbezett – mondta a napilapnak dr. Zamecsnik Péter, Knézy Jenő volt feleségének jogi képviselője.

A szakembert védő dr. Papp Gábor nem kívánt az ügy részleteiről nyilatkozni. Az MTVA sajtóosztályán szűkszavúan beszéltek munkatársukról.

– Knézy Jenő közvetítőként nem vesz részt a világbajnokságon, kollégánk bírósági ügyét pedig nem kommentálnánk, az a két félre tartozik – nyilatkozta Lencsó Rita sajtófőnök.

Az előzetes tervek szerint Knézy Jenő kapta volna a többi közt a viadal utolsó négy mérkőzését, a két elődöntőt és a helyosztókat. Távollétében Gundel Takács Gábor, Menczer Tamás, Mezei Dániel és P. Fülöp Gábor tudósít az eseményről.

Olvasói sztorik