NB I

Nem végleges a szakítás

Zombori Sándor megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, de határozatlan időre eltiltották a képernyős szerepléstől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú interjút adott a Magyar Lelátó sportmagazinnak a PMSC, a Vasas és a francia Montpellier egykori válogatott játékosa, Zombori Sándor, aki a nyolcvanas évek vége óta sportújságíróként tevékenykedik, és a Sport Televízió indulása óta a magyar labdarúgás zászlóshajójának számító csatorna szakkommentátora.

A beszélgetésben kitértek arra is, hogy Zombori egy ideje nem látható a képernyőn, de erre a témafelvetésre csak szűkszavúan reagált:

„Természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem visel meg, de erről nem akarok beszélni. Erről a Sport Televíziót, Máté Pált kell megkérdezni. Igen komolyan érint, az egyik megélhetési forrásomat jelentette a Sport Televízió, de elfogadtam a döntésüket, nem tudok mit tenni.”

A mellőzésének okairól a televíziónak még nem volt hivatalos kommunikációja, ezért eddig azt sem lehetett tudni, hogy végleges szakításról vagy határozott, esetleg határozatlan idejű felfüggesztésről van-e szó, a Rangadó.hu ezért megkereste Máté Pált, a Sport Televízió főszerkesztőjét. Válaszából kiderül, hogy nem váltak meg végleg a közkedvelt szakértőtől, de egy ideig biztosan nem szerepelhet a képernyőn.

„Zombori Sándor az OTP Bank Liga egyik mérkőzésének felvezető részében tett olyan kijelentést, amely félreértésre adhat okot, bár a szakkommentátor a magyar fiatalok védelmében szólt a kvalifikálatlan légiósokkal szemben. Noha a megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, azt elismerjük, hogy félreértésre adhat okot. A Sport TV elhatárolódik minden rasszizmusra utaló kijelentéstől, ezért az esetet házon belül szankcionáltuk. Zombori Sándort határozatlan időre eltiltottuk a Sport TV képernyőjén való szerepléstől.”

Olvasói sztorik