Hírek

Kubala László filmje

A Barcelona magyar klasszisairól mutat be dokumentumfilmet hétfő este a Duna csatorna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarok a Barcáért címmel hétfő este háromrészes dokumentumfilm-sorozattal jelentkezik a Duna, a sorozat a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását, első sorban Kubala Lászlóét mutatja be.

Kocsis Tibor, a film rendező-producere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, egy külföldi útja során ismerkedett meg Kubala nevével, a kiváló labdarúgó mítoszát pedig szeretné bemutatni a magyar közönségnek, amely még kevesebbet tud róla. Hozzátetette, a katalán klubban már a legendás Kubala, Kocsis, Czibor hármas előtt szerepeltek magyar játékosok, akiknek szintén hatalmas szerepe volt abban, hogy a gárda ma a világ egyik legjobbja. Kocsis Tibor az előkészületekkel kapcsolatban megjegyezte, a kutatások már öt évvel ezelőtt elkezdődtek, maga az alkotás pedig másfél éves munkát igényelt.

A tervek szerint több fesztiválon is elindítják majd a filmet, és szeretnék, ha külföldi televíziók is műsorukra tűznék.

A film szakértője Dunai Antal olimpiai bajnok, az MLSZ utazó nagykövete, Kubala egykori barátja volt. A filmmel kapcsolatban elmondta, hogy hűen fogja bemutatni a legendás játékos imázsát.

Az összesen kilencvenperces dokumentumfilmet hétfőn 21.55-től sugározza a Duna.

Olvasói sztorik