Hírek

Kubala emléke előtt tisztelegnek

Idén második alkalommal rendezik meg Telkiben a FociFesztivált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kubala László, az FC Barcelona 85 éve született, tíz éve elhunyt legendás magyar labdarúgója emlékének szentelik a szervezők az idei, második alkalommal sorra kerülő FociFesztivált, amely szeptember elsején a tavalyinál is változatosabb programmal várja Telkiben az érdeklődőket – írja az MTI.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Szabó László főszervező elmondta, hogy a 9-től 20 óráig tartó fociünnep csúcspontjaként 18 órakor kezdődik majd a Kubala László Kupa, amelynek egyik résztvevője biztosan a magyar öregfiúk-válogatott lesz.

Amint jelezte, nagyon közel kerültek már a megállapodáshoz a másik csapattal, ám a szerződésre még nem került rá az aláírás. Szabó mindehhez hozzátette, hogy olyan együttest szeretnének vendégül látni, amelynek tagjai kötődnek valamilyen formában Kubalához. A sajtóeseményen később kiderült, hogy a szervezők a FC Barcelonával folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

Az idei fesztiválnak ismét Mindenki labdába rúg a mottója, és a rendezők bíznak benne, hogy újra komoly érdeklődés kíséri majd a helyszínen az eseményt. Tavaly ugyanis több mint kétezren látogattak ki a Telki edzőközpontba. A labdarúgás népszerűsítésére életre hívott, nyárzáró rendezvényen a futball valamennyi szakága helyet kap. A futsal férfi, női és korosztályos válogatottakkal képviselteti majd magát, a strandlabdarúgók és a lábteniszezők ugyancsak a legjobbakkal lesznek jelen a fesztiválon. Mindezek mellett a magyar csocsó- és gombfociszövetség (szektorlabda) is vállalta a részvételt.

Nem marad ki a programból a SZÚR, a színész-újságíró rangadó sem, ugyanakkor újdonság lesz az irodalmi sátor, ahol hazai írók beszélnek majd futballról, arról, miért szeretik vagy éppen nem szeretik ezt a játékot.

Kukorelly Endre, a magyar íróválogatott alapítója a sajtótájékoztatón megemlítette, hogy gyerekkora szórakozása a foci volt esténként, de beszélt arról is, hogy az írócsapat az 1990-es évek elejétől több felé járt a világban, és szép sikereket ért el. Kőrösi Zoltán azt emelte ki, hogy halálosan komolyan veszik a futballt, és a színészeket rendszeresen fölényesen legyőzik.

Újdonság lesz idén a fesztiválon az egyetemi Bajnokok Ligája, melynek keretében nyolc felsőoktatási intézmény bajnokai mérkőznek meg egymással. A programot színesítik a nagy külföldi egyesületek szurkolói klubjainak BL-döntőket (Juventus–Real Madrid, Barcelona–Arsenal, Manchester United–Bayern München, AC Milan–Liverpool) idéző kétszer húszperces kispályás meccsei is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik