Hírek

„Keleties pöffeszkedés folyik Felcsúton”

Tiltakozó akciók voltak a felcsúti stadionnál, de a rendőrök és a biztonsági szolgálat emberei kitessékelték az Ifjú Demokratákat az utcából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, az Ifjú Demokraták és az Együtt-PM is tiltakozott a felcsúti stadionberuházás ellen hétfőn a helyszínen, mert szerintük más célokra is fordíthatták volna azt a közpénzt, amelyből a Pancho Aréna épült.

Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták (IDE) elnöke szerint „a stadion szépen példázza az egész rendszer rothadtságát”. Úgy vélte: a létesítmény az adófizetők és „a haverok által megtömött cégek, a Mészáros és Mészáros Kft. és a Közgép” pénzéből épült. Kiemelte: a Pancho Aréna a korrupció és a megalománia emlékműve, miközben Magyarországon négymillióan éheznek, a várólisták pedig folyamatosan nőnek.

A sajtótájékoztatót követően az IDE aktivistái futballozni kezdtek a stadion bejárata előtt, de a rendőrök és a biztonsági szolgálat emberei kitessékelték őket az utcából, mintegy kétszáz méterre a stadiontól meghúzott ellenőrző pontig. Szarvas Koppány Bendegúz elmondta, hogy a lefényképezett regisztrációs számok alapján feljelentést tesznek a rendőrségen a biztonsági emberek ellen, mert véleménye szerint jogtalanul tiltották ki őket a közterületről.

A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn délután az MTI-hez eljuttatott közleményében az írta, ifjúsági szervezetének aktivistáit a terrorelhárítók zaklatták.

A Terrorelháhítási Központ (TEK) azt közölte, hogy egyetlen munkatársa sem került semmilyen kapcsolatba a DK perfomanszra készülő aktivistáival, és nem is intézkedett a helyszínen.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke egy másik helyszínen felháborítónak nevezte, hogy 3,8 milliárd forintból építettek a falu lélekszámát meghaladó befogadóképességű stadiont. Felszólította a kormányt, hogy a Puskás Akadémiától követelje vissza a pénzeket, mert „erre nincs itt szükség”.

Közölte: nem vitatják, hogy szükség van adókedvezménnyel a tömeg- és versenysportot támogatni, de „50-100 nézővel rendelkező csapatnak nincs szüksége ekkora stadionra”. Úgy vélte: ez nem európai dolog, mert Angela Merkel nem épít futballstadiont a saját kertjében, mint ahogy Francois Hollande sem épít rögbipályát és David Cameron sem épít krikettpályát.

„Keleties pöffeszkedés folyik Felcsúton” – tette hozzá.

Terrorelhárítók zaklatták a DK fiataljait Felcsúton

„Orbánisztán fővárosában nem engedték focizni a DK fiataljait. Ifjú Demokraták nevű szervezetünk aktivistái futballozni akartak Orbán Viktor háza, és a most avatott Pancho Aréna közötti részen. Alig vették elő a labdát, fekete egyenruhás terrorelhárítók bukkantak fel, és taszigálni kezdték a Demokratikus Koalíció tagjait. A fizikai inzultus azzal ért véget, hogy a sarkon álló rendőrautóig tolták a fiatalokat – lányokat és fiúkat egyaránt –, ahol igazoltatták őket. Közölték velük, hogy a frissen aszfaltozott útszakasz balesetveszélyes, ezért akadályozták meg a futballal egybekötött sajtótájékoztatót. Az Ifjú Demokratákat végül elengedték. Aktivistáink feljelentést tesznek személyes szabadság korlátozása miatt” – írja a Demokratikus Koalíció honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!