NB I

Telt ház lesz a Pancho Arénában

Várhatóan 4500 néző előtt rendezik a Puskás Suzuki Kupa döntőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Telt ház, mintegy 4500 néző előtt tartják hétfőn a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségét és az első hivatalos mérkőzést, a Puskás Suzuki Kupa döntőjét – derült ki a csütörtöki stadionbejáráson.

A közel négyezer fős befogadóképességű arénában a nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak. A meghívott vendégek között lesz Puskás Ferencné; a horvát Davor Suker, az 1998-as franciaországi világbajnokság gólkirálya; Lothar Matthäus világbajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya; a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes portugál Paulo Sousa; volt magyar válogatott labdarúgók; az Aranycsapat még élő, legendás játékosai; a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése; valamint az NB I-es és NB II-es klubok képviselői, tulajdonosai.

A megnyitóbeszédeket várhatóan Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, volt köztársasági elnök, és Angel Maria Villar, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke mondja.

A két év alatt, mintegy 3,8 milliárd forintból épített stadion a TAO-pályázatnak köszönhetően valósult meg. Az építés során 2400 köbméter ragasztott fát és ugyanennyi hagyományos faácsolatot, illetve 24 ezer köbméter betont használtak fel. A pálya 16 ezer négyzetméteren helyezkedik el, a tetőszerkezet teljes felülete 13 ezer négyzetméter.

A létesítmény megfelel az Európai labdarúgó Szövetség (UEFA) 2-es besorolásának, vagyis a Bajnokok Ligája utolsó selejtező köréig, valamint az Európa Liga úgynevezett rájátszás köréig használható, de akár felnőtt válogatott mérkőzésnek is otthont adhat.

Az aréna aulájában Puskás Ferenc serlegei, érmei, oklevelei és kitüntetései is megtekinthetők, az épület főbejárata előtt pedig egész alakos szobra áll, amelyet az ünnepélyes megnyitót megelőzően avatnak fel. A stadionban több VIP-páholy van, ezek mindegyike elkelt a következő egy évre: a feliratok szerint a Miniszterelnökség, a Duna Aszfalt és a helyi vállalkozók is rendelkeznek ilyen, 14-28 fős helyiséggel.

A nyitómérkőzést követően az első bajnoki találkozó, vagyis a Puskás Akadémia – Videoton FC bajnoki mérkőzés is várhatóan telt ház előtt zajlik majd.

Nem mindig Orbán lesz a miniszterelnök?

A Miniszterelnökség semmilyen sportlétesítményben nem vásárol, nem bérel és nem tart fent saját páholyt – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Havasi Bertalan ezt arra reagálva tudatta, hogy a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna – amelynek hétfőn tartják a nyitóünnepségét – egyik VIP-páholyán a Miniszterelnökség felirat szerepel.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint az új felcsúti stadionban található felirat félreérthető, „a kérdéses erkély nem a Miniszterelnökségnek, hanem a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítójának van fenntartva, aki jelenleg Magyarország miniszterelnöke – ez azonban nem volt és lesz mindig így.”