NB I

„Pénzmosodát kéne rá kiírni”

Egy helybéli férfi szerint a Pancho Arénából teljesen ki vannak zárva a falu lakosai, minden szempontból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint köztudott, hétfő este ünnepélyes körülmények között avatják fel a Pancho Arénát, amelynek első meccse a spanyol Real Madrid és a házigazda Puskás Akadémia találkozója lesz a Puskás Suzuki Kupa döntőjében. Az index.hu stábja ellátogatott Felcsútra, és arról készített videóösszeállítás, hogy a falubelieket húsvéthétfőn a népszokások, a locsolkodás érdekli-e jobban, vagy pedig a futball?

A megszólaltatott helyi lakosok közül persze mindenki naprakész az utánpótlástornával és a stadionavatóval kapcsolatban. Az egyik hölgy szerint az egész falu regisztrálta magát, és mindenkinek van ülőhelye, egy férfi viszont azt mondta, hogy ők nem tudtak bejutni.

– Ez nem arról szól, hogy a felcsútiak… Pénzmosodát kéne rá kiírni! Szerintem senki nem örül ennek az egésznek. Körül kell nézni, hogy mi lett is. Nyugalom volt, nagyon jó hely, csöndes. Ahelyett volt, amikor haza nem lehetett járni. Ez úgy indult, hogy munkahely is, meg sok egyéb lesz, de a felcsútiak teljesen ki vannak zárva. Mi is akartunk a páromnak munkahelyet ide, azt mondták, azonnal adjuk be a jelentkezést, mert elsősorban felcsútiak lesznek felvéve, és ha nem lesz felcsúti, onnantól idegenek. Na, most idegenek lettek felvéve, felcsúti egy sem. Az a véleményem, hogy ez pénzmosoda, semmi más – mondta egy helyibéli férfi.

Az egyik idős asszony arra panaszkodott, hogy feltúrták a kertjét, mert azon keresztül vezették az áramot a stadionhoz.

– Gondolhatja, hogy mennyire örültem neki… Egy fillért nem adtak érte, szégyelljék magukat! Azt mondták, kártérítenek. Most sem terem semmi, másfél méteren sárga föld az egész, mert egy méter mélyen kiásták – panaszkodott az asszony, aki elmondta: a történtek ellenére „rájuk” szavazott. – Képzelje, ha most nem ők nyerik meg, itt most pazarba megy minden, ugye?!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!