Hírek

Érem nélkül maradtak a kispesti fiatalok

A Bp. Honvéd-MFA 3-0-ra kikapott a horvát Dinamo Zagrebtől a felcsúti Puskás Suzuki Kupa bronzmeccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Honvéd-MFA az első csoportmeccsen kikapott a Real Madridtól, ezért nem jutott be a Puskás Suzuki Kupa döntőjébe, tehát csak a hétfő délelőtti bronzmeccsen volt érdekelt. Ellenfele a házigazda Puskás Akadémiától vereséget szenvedő horvát Dinamo Zagreb volt.

A horvátok a kilencedik percben megszerezték a vezetést: Luka Visic kapott indítást a saját térfeléről, Tamaskó Ádám becsúszva sem tudta szerelni, Ivicevic Márk pedig hiába vetődött, nem védhette a remekül helyezett labdát (0-1). A 19. percben Bíró Ákos közeli lövését lábbal védte a zágrábiak kapusa. A 24. percben Marijan Cabraja kapott remek passzt, egy csellel tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, majd higgadtan a hálóba lőtt (0-2).

A 33. percben Szűcs Kristóf is bemutatott egy gyönyörű csel, ezáltal nagy helyzetbe került, de nem találta el a kaput. Ezután Pendl lövését mentették szögletre, Fehér Imre fejesét pedig fogta a kapus. A 36. percben egy horvát szöglet után Ivicevic rosszul mozdult ki, Kulenovic pedig a hálóba fejelt (0-3).

A szünet után Varga Márkó bombája a kapufán csattant. A kispesti fiatalok támadólag léptek fel, ezáltal veszélyes kontrákat vezethetett a Dinamo: az 52. percben Cabraja lövését Ivicevic vetődve védte. A 69. percben Bíró Ákos lövését bravúrral védte az ellenfél kapusa. Három perccel később Rózsahegyi egy szép csel után lőtt, de ezt is védte a kapus, tehát a Magyar Futball Akadémia növendékeinek ezúttal a becsületgól sem jött össze, pedig nyolcszor találták el a kaput, ellenfelük viszont csak ötször.

– Az első félidő játéka nem állt össze, de nem elsősorban ezen múlt a dolog. Úgy gondolom, inkább mentalitásbeli problémák ütköztek ki az első felvonásban, a tipikus magyar mentalitás, bátortalanul, nem kellő motivációval. Számomra érthetetlen, hiszen nem így küldtem pályára a fiúkat. Ezen változtatni kellett a szünetben, mert a három középpályásunk nem tudott hozzátenni a támadójátékhoz – értékelt a Honvéd-MFA U17-es csapatának edzője, Rakonczay András. – Arra számítottam, hogy a horvátok erősebben kezdenek, de a góljaik nem voltak kikényszerítve, hanem védelmi hibákból és kapushibából születtek. A második félidőben váltottunk, támadó középpályásokat dobtam be a csapatba. Át is vettük a játék irányítását, de sajnos a gólok nem jöttek össze. Az egész mérkőzésre az volt a jellemző, hogy ők berúgták a helyzeteiket, mi pedig kihagytuk ezeket, mert nálunk is megvoltak a lehetőségek. Nincs ekkora különbség a két csapat között. Erőteljesebb játékra számítottam a Dinamo Zagreb részéről, arra számítottam, hogy esetleg védekezésre kényszerítenek bennünket, a mi összeállításunk is erre készült fel

A torna döntőjét, a házigazda Puskás Akadémia, illetve a spanyol Real Madrid meccsét 19 órától rendezik, ezzel avatják a Pancho Arénát.

Puskás Suzuki Kupa

A 3. helyért: Dinamo Zagreb – Bp. Honvéd-MFA 3-0

Az 5. helyért: Panathinaikosz – Melbourne Football Institute 4-2

Döntő: Real Madrid – Puskás Akadémia, Pancho Aréna, 19 óra

Vasárnap játszották

Dinamo Zagreb (horvát) – Panathinaikosz (görög) 5-0

Az A-csoport végeredménye: 1. Puskás Akadémia 6 pont, 2. Dinamo Zagreb 3 pont, 3. Panathinaikosz 0 pont

Bp. Honvéd-MFA – Melbourne Football Institute (ausztrál) 7-2

A B-csoport végeredménye: 1. Real Madrid (spanyol) 6 pont, 2. Bp. Honvéd-MFA 3 pont, 3. Melbourne Football Institute 0 pont

Szombaton játszották

Puskás Akadémia – Dinamo Zagreb 1-0

Real Madrid – Melbourne Football Institute 10-0

Pénteken játszották

Puskás Akadémia – Panathinaikosz 2-1

Real Madrid – Bp. Honvéd-MFA 2-0

Olvasói sztorik