Hírek

Elrendelték az Egri FC Kft. felszámolását

Hiába magyarázkodott szánalmas módon a klub tulajdonosa a televízióban, megállapították a gazdasági társaság fizetésképtelenségét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azok után, hogy Kósa Sándor tulajdonos a DigiSport televízió kedd reggeli műsorában ismertette az álláspontját az Egri Futball Club Kft. jövőjét illetően, a cégközlönyben megjelent a Heves Megyei Bíróság végzése a felszámolás megindításának közzétételéről. A bíróság által kijelölt felszámoló a Dual-Perfekt Gazdasági Tanácsadó Kft. A felszámolás megindulásával – egyebek mellett – megszűnnek a tulajdonosnak az adós gazdálkodó szervezettel kapcsolatos külön jogszabályokban meghatározott jogai, és az adós valamennyi tartozása lejárttá (esedékessé) válik. Ebből pedig akad bőven…

Kósa Sándor állítása szerint tavaly júniustól nagyjából százmilliót rakott a klubba, ám ebből a pénzből nem jutott az amatőr státuszú játékosok fizetésére és az utánpótlás edzők bérének utalására sem, a korábban ismert tartozások rendezéséről nem is beszélve. Nagyon úgy tűnik, hogy az önkormányzat előbb 8.8, majd 5.5 milliós támogatásán kívül más pénzt nem fordított az egylet javára. Ennél már csak az súlyosabb, hogy ezen összegek felhasználásával többszöri felszólítás ellenére sem tudott elszámolni.

Rázsi Botond alpolgármester Egri foci – beszéljenek a tények! címmel csütörtökön sajtótájékoztatót tart az ügyben. Valószínűleg most kiderül, milyen jövőképet vázol a városvezető, ha már a közeli múlt során sikerült ugyanabba a folyóba újra belelépnie – írja a heol.hu.

Olvasói sztorik