Hírek

Jogi eljárás indul Egerben

Az önkormányzat megelégelte az Egri FC Kft. ügyeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A város jogi eljárást indít, és szerződésszegés miatt további korlátozásokat tervez a klubbal szemben.

A heol.hu kérdésére Rázsi Botond, egri alpolgármester elmondta, hogy az Egri Futball Club Kft. a mai napig nem utalta vissza azt az 5,5 millió forint támogatást, amelyet saját, tavaly novemberben tett kijelentése alapján 2013. december 31-ig vissza szándékozott utalni. Azt ugyanis a 2014. évi támogatás terhére előlegként kapta, és nem kellett volna visszautalnia, csak 2014. január 15-ig el kellett volna vele számolnia csakúgy, mint a 2013. évre kapott 8 811 688 forint működési támogatással.

A városvezető közölte azt is, hogy a klubot működtető cég százszázalékos tulajdonosa, Kósa Sándor, a mai napig egyik támogatással sem számolt el, és a polgármesteri hivatal kétszeri felszólítására sem reagált.

Rázsi Botond elárulta, hogy a támogatási szerződésekben foglaltaknak megfelelően a hivatal ezért megindítja a jogi eljárást a Ptk. 232. § (3) bekezdése szerint, és szerződésszegés miatt további korlátozásokat is tervez a klubbal szemben. A kft. tulajdonosa az elmúlt hetekben többször is úgy nyilatkozott, hogy – feltételekhez kötve – alapvetően szándékában áll folytatni a szezont. Az önkormányzat többször is kezdeményezett egyeztetést ez ügyben, ám a klub tulajdonosa idáig nem állt rendelkezésre.

Az alpolgármester megerősítette, hogy az önkormányzatnak fontos az egri utánpótlás labdarúgás támogatása. Jenei Károly, az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának újonnan kinevezett igazgatója a napokban egyeztetett a városvezetéssel, és együttműködéséről biztosította az önkormányzatot a fiatal egri tehetségek gondozásában.

Olvasói sztorik