Csak az aranyérem számít

Ha másfél év múlva nem lesz bajnok a kolozsvári csapat, az új edző, Vasile Miriuta leköszön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros, a Győri ETO és a német Energie Cottbus egykori magyar válogatott labdarúgója, Vasile Miriuta lett Románia egyik legtehetősebb klubja, a CFR Cluj vezetőedzője. A csapat magyar tulajdonosa, Pászkány Árpád kereste meg őt, és a tárgyaláson gyorsan, két óra alatt megegyeztek, másfél évre szóló szerződést írtak alá.

Miriuta már el is köszönt korábbi klubja, a Piara Neamt játékosaitól. Az elnök őszinte sajnálatát fejezte ki a távozása miatt, de örömének is hangot adott, hogy egy olyan nagy klub, mint a CFR, tőlük igazol edzőt.

– Hat pontra vagyunk az Európa Ligára jogosító helyezéstől, és mivel a bajnokság fele még hátravan, jó esélyt látok arra, hogy odaérjünk a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyre – mondta új csapata reményeiről a Magyar Hírlp érdeklődésére Miriuta. – Nem titok az sem, hogy egy év múlva bajnoki címet szeretnék ünnepelni Kolozsváron. Azt az ígéretet tettem a tulajdonosnak és a klub vezetőinek, hogy ha ez mégsem jönne össze, akkor engem nem kell kirúgniuk, magamtól felállok a kispadról.

Miriuta január 12-én vezényli majd az első edzést Kolozsváron, ahová nem egyedül érkezik, korábbi csapatától egy spanyol játékost is magával visz. Addig is az erdélyi hegyekben és Magyarországon tölti az időt családjával.