Hírek

Puskás-emlékhely létesülhet Athénban

A tervek szerint jövő júniusban a Panathinaikosz stadionjánál emlékhelyet alakítanak ki egy domborművel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tervek szerint jövő júniusban Puskás Ferenc egykori sikereinek helyszínén, a Panathinaikosz labdarúgócsapatának stadionjánál emlékhelyet alakítanak ki egy domborművel és kétnyelvű emléktáblával az Aranycsapat legendás kapitányának tiszteletére.

Erről Jakab János miniszterelnöki sporttanácsadó, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia felügyelőbizottságának elnöke és Szöllősi György, a felcsúti intézmény kommunikációs igazgatója tárgyalt Athénban a Panathinaikosz elnökével a magyar nagykövetség szervezésében.

Magyarország athéni nagykövetségének hétfőn MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye arról számolt be, hogy a tervek szerint emellett egy Panathinaikosz – Puskás Akadémia ifjúsági mérkőzéssel, kiállítással és filmbemutatóval is tisztelegnek a görög klub korábbi sikeredzőjének emléke előtt.

A magyar delegáció egyúttal ismét meghívta az athéni egyesület korosztályos csapatát a tavaszi Puskás Suzuki Kupára, amelyen eddig mind a hat alkalommal részt vett.

Puskás Ferenc 1970 és 1974 között a Panathinaikosz, az 1978–1979-es idényben pedig az AEK Athén vezetőedzője volt, vezetésével mindkét csapat görög bajnokságot nyert, a Panathinaikoszt BEK-döntőbe vezette, ez máig a görög futball legnagyobb klubsikere.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik