Hírek

Felavatták Puskás szobrát Szentesen

Felavatták Puskás Ferenc egész alakos szobrát, Csíky László alkotását szombaton Szentesen, a Pusztai László Sporttelep bejáratánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A labdarúgópályák szomszédságában elhelyezett, kőtalapzaton álló bronzszobor kapáslövés közben ábrázolja az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar focistát, az Aranycsapat kapitányát.

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a szobor azt jelképezi, hogy tehetséggel, mindennapos edzéssel és munkával a város széléről indulva is el lehet jutni a világ tetejére. A polgármester kifejtette, rövidesen az Aranycsapat legendás, 6-3-as győzelmének évfordulóját ünnepeljük, emlékezünk, és álmodunk arról, hogy a magyar labdarúgás újra eljut a csúcsokra. Ki szolgálhatna ehhez jobb példaképül, mint Puskás Ferenc, aki a csúcsra, majd a mélyből újra a csúcsra, a világ tetejére érkezett – tette hozzá.

A szobron az alkotó, Csíky László szeretete mellett a művész állhatatossága és gyakorlása is látszik, hiszen háromezer-ötszáz lövést végzett el, hogy Puskás Ferenc mozdulatát meg tudja örökíteni.

Olvasói sztorik