Hírek

Mindent rendben találtak

Az MLSZ szerint mindent rendben talált a jövő évi U19-es Európa-bajnokság négy helyszínén az európai szövetség szemlebizottsága.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ honlapja arról számolt be, hogy az UEFA delegációja a múlt hét végén kétnapos látogatása során bejárta a győri, az újpesti és a felcsúti stadiont, valamint megnézte az esemény két központját, a Novotel Budapest City Hotelt és az ETO Park Hotelt, illetve ezek közelében az edzőpályákat.

A negyedik helyszín, a gyirmóti stadion teljes átépítése még nem kezdődött meg, a küldöttség így a terveket, tervrajzokat és a makett látványtervet vizsgálta meg. A győri stadionnal rendkívül elégedettek voltak a delegáció tagjai, akárcsak a hozzá tartozó szállodával. A felcsúti stadion építkezése és látványtervei különös tetszést arattak.

– Nagyon hasznos bejáráson vagyunk túl – összegzett a látogatást követően Igaz András, az MLSZ eseményszervezési osztályának vezetője, egyben a torna igazgatója. – Fontos volt, hogy már a projekt kezdeti szakaszában személyesen egyeztessünk a helyszíneken az UEFA vezetőivel. Az európai szövetség munkatársai láthatták, hogy minden helyszínen jól haladnak az előkészületek, és elismerték a sikeres rendezés érdekében tett erőfeszítéseinket.

Az UEFA-delegációt Pierpascal Larotonda projektigazgató vezette. A bejáráson részt vettek az Európa-bajnokságot közvetítő Eurosport televíziós csatorna szakemberei, valamint Tero Auvinen, az UEFA stadionszakértője és Andrew Scott, az UEFA televíziós szakembere.

Az UEFA tavaly ítélte Magyarországnak a 2014-es U19-es Európa-bajnokság rendezési jogát. A július 19-31. között sorra kerülő eseményen a magyaron kívül hét csapat küzd majd a végső győztesnek járó trófeáért.

A következő helyszíni szemlére a tervek szerint tavasszal érkeznek az UEFA illetékesei, akik akkor már a kész felcsúti és gyirmóti stadiont járhatják be.

Olvasói sztorik