Hírek

Európa-bajnokság Magyarországon

Hazánk rendezheti meg a 2014-es U19 Európa-bajnokságot!
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2012-es FIFA-kongresszus után újabb rangos esemény otthona lesz Magyarország, miután az UEFA végrehajtó bizottsága isztambuli ülésén úgy határozott, hogy hazánk rendezheti meg a 2014-es U19 Európa-bajnokságot – írja az MLSZ honlapja.

A magyar labdarúgás fejlesztési stratégiájának részeként a szövetség 2012 elején két kontinensviadal lebonyolítási jogát is megpályázta az Európai Labdarúgó Szövetségnél. A végrehajtó bizottság tagjai a szakmai előterjesztések alapján úgy határoztak, hogy a 2014-es U19 Európa-bajnokság Magyarországra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a székesfehérvári Sóstói Stadion, valamint a győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont a legjobb európai U19-válogatottak kontinensviadalának.

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, s a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak.

Hazánk 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a teremlabdarúgó Európa-bajnokságot rendezte meg sikerrel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik