Hírek

A nap híre: kapitányváltás?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétvége híre, miszerint már a Románia elleni meccs előtt és után is Egervári Sándor távozásáról szóló hírek láttak napvilágot:

A bukaresti mérkőzés finoman fogalmazva sem úgy sikerült, ahogy a szakma és a közvélemény elvárta, még a játékosok is nyilatkozták, hogy ők is ezt érezték. Nehezebb helyzetbe került a csapat a világbajnoki selejtezősorozatban, de már elmondtam, mi a véleményem a hangzatos nyilatkozatokról és a várakozásokról.

Megjelentek kacsák a kapitányváltásról, mert a hírek egyelőre nem váltak valósággá, tehát nevezhetem kacsának őket. Persze, van egy mondás, miszerint nem zörög a haraszt, de nekem nem tetszik ez a mondat.

A Sport Plusz megírta pénteken, hogy Mészöly Géza a jelölt, és sok múlik a bukaresti mérkőzésen. Ezt borzasztóan rossz dolognak tartom, ez Magyarország… Jól érezhette magát Egervári Sándor, amikor értesült erről a cikkről, persze, nem hiszem, hogy komolyan befolyásolta volna.

Vasárnap megjelent, hogy Henk Ten Cate is jelölt. Egy kiváló edzőről van szó, aki a Barcelonánál is dolgozott. Személyesen láttam az anyagait, de nem tudom, hogy szövetségi kapitánynak megfelelő lenne-e.

Természetes, hogy jelen helyzetben felvetődik a téma, hiszen korábban Törökországban is sokáig szó volt róla, és végül be is következett a váltás, sőt Romániában is hosszú ideig cikkeztek róla, de Piturca összekapta a csapatot.

Van egy észt mérkőzés kedden, majd Andorra és Hollandia ellen zárul a selejtezősorozat. A keserűség és a szomorúság nyilván sokakkal azt mondatja, hogy Egervári szedje a sátorfáját, szerintem viszont inkább nyugalomra lenne szükség, nem rossz hangulatra. Teljesen felesleges lenne a csapatnak most, két vagy három meccsel a vége előtt összeismerkednie egy új emberrel, és új taktikát gyakorolnia.

Szerintem a csapat előtt álló három mérkőzésen biztos ez a stáb fog irányítani, az MLSZ vezetése csak utána ül le értékelni. Amikor vége lesz a selejtezőnek, akkor viszont ne azt halljuk, hogy ez volt tervezve, és ne azt halljuk, hogy fejlődtünk. Az nem fejlődés, hogy megvertük a finneket és a törököket. Az bravúr! Hogy nincs fejlődés, azt a selejtezőcsoport harmadik helye mutatja.

Reálisan értékeljék az eredményeket, és közöljék, hogy az eddigi koncepció mentén képzelik el a folytatást, a jelenlegi kapitánnyal, vagy mással? Ha váltás lesz, akkor mérlegeljék, hogy az új edző honnan jön, mit vállal, és mi az, amiben fejlődést hozhat.

Olvasói sztorik