Hírek

Minden román egészséges

Piturca kapitány elmondta, hogy két-három poszton még kérdéses a kezdőcsapat összetétele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román keret tagjai valamennyien egészségesek, de Victor Piturca szövetségi kapitány szerint még két-három poszton kérdéses, milyen kezdőcsapat fog pályára lépni pénteken a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőn.

Csütörtöki sajtóértekezletén a szakvezető elmondta: Chiriches felépült. Marica 60-70 percet bír, de még nem biztos, hogy játszani fog. Torje is, aki nem sok játéklehetőséget kapott mostanában, nagyon jó formában van – tette hozzá.

– Elméletileg döntetlennel is megőrizzük az esélyeinket, hogy mi jussunk tovább a pótselejtezőre, azzal a feltétellel, hogy Törökország ellen nyerni fogunk. A mi célunk azonban a győzelem, meglátjuk, sikerül-e. Nem akarok arra gondolni, hogy esetleg döntetlennel végződik a mérkőzés – jelentette ki a román szövetségi kapitány.

Razvan Rat hátvéd az újságírók előtt azt hangsúlyozta: a román játékosok maximálisan eltökéltek.

– Mindenkit biztosíthatok, hogy a román válogatott mindent belead a holnapi meccsbe. Mi hiszünk a győzelemben és mindent megteszünk érte” – jelentette ki a West Ham United játékosa, aki újságírói felvetésre nem értett egyet azzal, hogy a pénteki mérkőzés a két nemzet politikai összecsapása lesz.

– Ez egy futballmeccs és nem több. Románia otthon játszik ötvenezer néző előtt, de ha nem játszunk jól, bajba kerülünk, Magyarországnak jó csapata van – mondta a román játékos.

Sorin Cirtu edző, aki 1979 és 1983 között játszott a román válogatottban, egy csütörtöki sajtónyilatkozatában úgy vélekedett: büszkeségi kérdés is meccs, és megengedhetetlen, hogy az 50 ezer néző megalázva távozzon a stadionból.

A román és a magyar válogatott pénteken közép-európai idő szerint 20 órakor csap össze. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely megszerzése szempontjából. Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Ön szerint mi lesz a román-magyar világbajnoki selejtező végeredménye?

Magyar győzelem: 1034
Döntetlen: 112
Román győzelem: 106

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!