Hírek

Kapitányváltás a törököknél

Lemondott a török válogatott szövetségi kapitánya, Abdullah Avci, utódja Fatih Terim lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozik a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő török válogatott szövetségi kapitánya, Abdullah Avci. A rossz eredmények miatt a kapitányváltás már hónapokkal ezelőtt is a levegőben lógott, de most is csak az edző saját döntése, tehát a lemondása miatt kerül rá sor.

A dha.com oldalon a török szövetség elnöke, Yildirim Demirören megerősítette Avci távozásának tényét, és elmondta, hogy keresik a megfelelő utódot. Sajtóhírek szerint a régi-új kapitány a Galatasaray edzője, a legendás Fatih Terim lesz. Az ő irányításával lett bronzérmes a török válogatott a 2008-as Európa-bajnokságon, és ő volt az edző, amikor a Galata megnyerte az UEFA Kupát.

A török válogatott négy fordulóval a selejtezősorozat vége előtt a D-csoport negyedik helyen állnak négy ponttal. A hollandoknak 18, a magyaroknak 11, a románoknak pedig 10 pontjuk van. A mieink idehaza 3-1-re győztek, idegenben pedig 1-1-et játszottak Törökország ellen. A románok hazai környezetben, a hollandok pedig idegenben találkoznak még a törökökkel, akik még Andorrával és Észtországgal is játszanak.

Olvasói sztorik