Hírek

A lényeg az egyének fejlődése

Tamási Zsolt nem szimpatizál az átszervezéssel, de büszke az MTK U19-es bajnokcsapatára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

2010 után ismét az MTK nyerte az U19-bajnokságot. A Sándor Károly Akadémia fiataljai két évvel ezelőtt közel voltak a címvédéshez, de az utolsó fordulóban 2-1-re kikaptak a Honvéd-MFA-tól, amely így az élre ugrott. Az agárdi utánpótlásbázis szakmai vezetője, Tamási Zsolt a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ezúttal ismét kialakult egy remek csapat, amelynek tagjai nagyon jó versenyzőszellemről tettek tanúbizonyságot, és komoly fejlődést mutattak.

– Minek köszönhető, hogy ismét az MTK végzett az élen?
– Ha le akarom egyszerűsíteni, akkor annak, hogy több pontot szereztünk… A pályán elért eredmények alapján tavaly a harmadik helyen végeztünk, előtte pedig csak az utolsó forduló döntött – mondta Tamási Zsolt. – A mi csapatunk idén nagyon fiatal volt, 16-17 évesek is szerepeltek nálunk, ezért számomra is kellemes meglepetés az elsőségünk. A lényeg az egyének fejlődése: jó néhányan nagyon komoly fejlődést mutattak, nagyon jó versenyzőszellemről tettek tanúbizonyságot.

– Az U19-bajnokság a felnőtt NB I előszobájának tekinthető?
– Nem, mert az U19 után még csak az utánpótlás-bajnokságokban való szereplést fejezik be a gyerekek. A futballistává válás felé nagyon fontos állomás a második csapat, amely eddig az NB II-ben, vagy az NB III-ban szerepelt. Annak kell biztosítania az átmenetet.

– Miért jó, hogy a másodosztályból kiűzettek a tartalékcsapatok?
– Nagyon rossz döntésnek tartom, mert egy jól működő rendszer volt, amely a komoly képzést kapott akadémiai játékosok átmenetét biztosította. Az NB II színvonalasabb küzdelmet hozott, mint a háromcsoportos NB III fog, sajnálom, hogy megszüntették.

– És az U21-bajnokság bevezetése jó döntés?
– Ezt ugyancsak nem tartom szerencsének. Ha a tartalékcsapatok csak a harmadosztályban vehetnek részt, akkor maradnia kellett volna az U19-bajnokságnak. A húsz-huszonegy éves játékosoknak már nem az utánpótlásban, hanem egy felnőtt bajnokságban kellene szerepelniük. Nem véletlen, hogy – információim szerint – szinte minden élvonalbeli klub indít csapatot az NB III-ban.

Olvasói sztorik