Hírek

Bundaügy: előzetesben maradnak

Az Egri Törvényszék egy változtatással helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Egri Törvényszék egy változtatással helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát a bundázással gyanúsított focisták, játékvezetők ügyében. Öt férfi esetében fennmaradt az előzetes letartóztatás, míg annál a terheltnél, akivel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a járásbíróság, ezt a kényszerintézkedést másodfokon megszüntették, miután részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatásért játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás mérkőzéseken az általuk kért események és megfelelő eredmények szülessenek – írja a heol.hu.

A KNYF hatáskörébe került az ügy

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság előtt indult fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást a Legfőbb Ügyészség a mai napon ügyészi hatáskörbe vonta, és a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalta.

A Központi Nyomozó Főügyészségen nemrég vádemelésekkel zárult, országos és nemzetközi érdeklődést kiváltó focibunda-ügy nyomozása során jelentős információmennyiség halmozódott fel a főügyészségen, így célszerű volt a nyomozás ügyészi hatáskörbe vonása és a Központi Nyomozó Főügyészség kijelölése az eljárás lefolytatására.

Olvasói sztorik