Hírek

Olasz-magyar focitorna

Nyolc csapat indul az I. Olasz-Magyar Barátság futballtornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemzetközi utánpótlástornát rendeznek nyolc csapat részvételével a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) sporttelepén az Olasz Kultúra Éve Magyarországon című programsorozat keretében június 12-13-án.

Nemzetközi versennyel debütálhat a DLA néhány hete átadott új, minden igényt kielégítő edzőcentruma Debrecen-Pallagon – hangoztatta Papp László, a város alpolgármestere a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón. A 13 éves korosztály számára kiírt tornán Olaszországból a Milan és a Padova csapatai vesznek részt, rajtuk kívül pedig pályára lépnek a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, az Újpest, a Vasas, a DLA, kolozsvári CFR és az újvidéki Vojvodina utánpótlás játékosai.

Gina Giannotti, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a futball Olaszországban a kultúra, a társadalom szerves része. Az alpolgármester hozzáfűzte: a fiatalok számára a kapcsolatépítésben nagyon fontos a sport szerepe, így a kezdetektől felkarolták a torna szervezését, amihez kapcsolódva egyébként a Magyarországra érkező olasz gyerekeknek városnézést, múzeumlátogatást is szerveznek.

Herczeg András, a DLA igazgatója azt emelte ki, hogy a közelmúltban átadott pallagi komplexum révén a debreceni akadémiát nemzetközi utánpótlás tornák szervezésével kapcsolnák be az európai labdarúgás életébe.

A nyolccsapatos torna csoportmeccseire június 12-én kerül sor, míg másnap a helyosztók és a döntők következnek. A nyitómeccset a Debreceni Labdarúgó Akadémia fogja játszani a Milannal.

Olvasói sztorik