Hírek

Mészöly–MTK együttműködés

A Mészöly Focisuli együttműködési megállapodást kötött az MTK-val.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mészöly Focisuli 2016-ig szóló együttműködési megállapodást kötött az MTK Budapesttel, a közös munka részeként így az utánpótlás-nevelő klub legjobbjai a jövőben a kék-fehérek csapataiba kerülnek majd.

A két fél csütörtöki közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Mészöly Géza irányításával 2010-ben létrehozott focisuli 6 és 11 év közötti növendékei a jövőben az MTK színeiben – MTK-MFS néven – versenyeznek majd. Az MTK legfiatalabb korosztálya a 12 éven aluliak együttese, amely a Mészöly Focisuli legjobbjaira épül. A megállapodás részeként az utánpótlásnevelő-egyesület azokat a 12 és 19 év közötti futballistákat tovább versenyezteti majd, akiket az MTK nem vesz át, vagy akiket a kék-fehérek elengednek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Mészöly Focisuli egy úgynevezett preakadémiai rendszerrel segíti majd növendékeit, az általános iskola ötödik osztályától egészen a gimnázium végéig együtt tartják majd a csapatot, de nem az akadémiai bentlakásos rendszerrel.

A megállapodás emellett a Mészöly Focisuli edzőinek továbbképzéséről szól, a szakemberek az agárdi Sándor Károly Akadémián tanulhatnak majd tovább.

Az esemény egyben a második alkalommal sorra kerülő Mészöly nemzetközi utánpótlástorna felvezető sajtótájékoztatója is volt: a nyolccsapatos U11-es tornán a házigazdák mellett az angol Manchester United, a svéd Malmö FF és Brommapojkarna IF, a német Hertha BSC, a szlovák MSK Zilina, valamint a Győri ETO FC és a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatai mérik össze tudásukat a Puskás Ferenc Stadionban.

A csoportmérkőzésekre szombaton, a helyosztókra vasárnap kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik