Hírek

Károgtak a román drukkerek

Román futballszurkolók újabb rasszista megnyilvánulása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rasszista megnyilvánulások kísérték a kedd esti, Románia – Trinidad és Tobago barátságos mérkőzést, a hazai szurkolók egy része károgás utánzásával fogadta a vendégcsapat tagjait a bemelegítéskor – írta szerdán a Pro Sport című román sportújság.

A sima, 4-0-s hazai győzelemmel végződött bukaresti találkozóról a lap azt írta: „annak ellenére, hogy a román szurkolók nem látogattak ki nagy számban a mérkőzésre, egyesek közülük újból nevetségessé tették magukat”. A Karib-tengeri szigetország futballistái színes bőrűek.

Az újság emlékeztet arra, hogy az ilyen megnyilvánulásokat szigorúan bünteti az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), ennek bizonyítéka, hogy a márciusi magyar-román világbajnoki selejtezőt (2-2) is zárt kapuk mögött játszották az augusztusi, Magyarország–Izrael barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt.

A kedden történtek nyomán a FIFA ismét megbüntetheti a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) – írja a Pro Sport.

Május közepén a FIFA fegyelmi bizottsága 20 ezer svájci frankos bírságot szabott ki az FRF-re annak nyomán, hogy a román szurkolók nem viselkedtek megfelelően a március 26-i, amszterdami holland-román világbajnoki selejtezőn. A találkozón a vendégdrukkerek egy magyarellenes transzparenst feszítettek ki a nézőtéren.

Románia és Magyarország válogatottja szeptember 6-án, Bukarestben csap össze a jövő évi, brazíliai világbajnokság selejtezőjének D-csoportjában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik