Hírek

„Nagyon erős az elhatározásunk”

Csányi Sándor szerint emelkedni fog a nézőszám.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség két éve elfogadott stratégiai tervében az áll, hogy 2018-ra szeretnék nyolcezerre növelni az átlagos nézőszámot az NB I-ben, ami most kétezer körül áll. Az elnök az origo.hu oldalon olvasható interjúban hangsúlyozta: továbbra is reálisnak tartja ezt a célt, és azt reméli, hogy két-három éven belül jelentős változást lehet ebben elérni.

– Elérhető célnak érzem, különösen, ha a mérkőzések színvonalát nézem, és azokat a lépéseket, amelyeket a nézők visszatérése érdekében tettünk. Év végére elkészülünk a központi jegyértékesítési rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy a nemkívánatos szurkolókat minden stadiontól távol tartsuk – magyarázta Csányi Sándor. – Elkészülnek a biztonságtechnikai felszerelések is, amivel majd be lehet azonosítani a nem megfelelően szurkolókat. Van egy tervünk az összes stadion átépítésére, ami az elemi szükségleteket (szék, vécé, valamennyire fedett nézőtér) biztosítja. Megteremtünk egy olyan légkört, hogy mindenki merjen gyereket, feleséget is kivinni egy meccsre. A rasszizmussal kapcsolatban zéró toleranciát hirdetünk. Saját elhatározásunkból, de azonosulva az UEFA és a FIFA elvárásaival is. Ebben nagyon erős az elhatározásunk.

A szövetség első embere fontos eredménynek érzi, hogy az elmúlt években jelentős összeg áramlott a futballba a társasági adón keresztül. Ezeknek a pénzeknek a 95 százaléka az utánpótlásra és az infrastruktúra javítására ment el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik