Hírek

A negatív hős

Szegény Jonathan Waltersre rájár a rúd, nem elég a hányatott gyerekkor, a drámákkal tűzdelt családi élet, most még ez is...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szegény Jonathan Waltersre rájár a rúd, nem elég a hányatott gyerekkor, a drámákkal tűzdelt családi élet, most még ez is: a hétvégi Stoke–Chelsea meccsen kétszer is sikerült a hálóba találnia. A probléma csak az, hogy a sajátjába. Ráadásul még egy tizenegyest is elpuskázott.

Pedig az ír srác nem kutyaütő, sőt: kiváló csatár, s már a Blackburn Rovers kölyökakadémiáján is megmondták a mesterei, egyszer még róla fog beszélni a világsajtó. Hát ez most be is ütött. 2007-ban már az Ipswich Town kedvence volt, a Bristol City ellen még mesterhármast is szerzett, majd további 27 találatot. Aztán jöttek a bajok, elhúzódó térdsérülés, amely a kitartó srácot nem akadályozta meg abban, hogy a Stoke Cityhez vándoroljon. 2010-ben több alkalommal is duplázni tudott új csapatában, sőt két évvel ezelőtt a mostanra mumussá vált Chelsea elleni találkozón még a meccs legjobb játékosának is megválasztották. Komoly melója volt abban, hogy a Stoke bejutott a FA Kupa döntőjébe, a Bolton elleni elődöntőben újra duplázott, igaz, a Manchester City a fináléban rendesen kioktatta őket.

Tavaly kezdtek erősödni a kritikák, hogy kevés gólt rúg, amin a hétvégén sikerült változtatnia, hiszen annyira lelkesen védekezett, hogy kétszer is betalált saját csapata kapujába. A meccs végén tizenegyeshez jutott a Stoke, és a csapattársak az atomjaira esett Waltersnek adták a lehetőséget, hogy javítson kedélyállapotán. De ez sem sikerült: a büntetőt is kihagyta.

https://www.youtube.com/watch?v=2-Z9jHzYe-0

Walters édesanyja még Jonathan gyerekkorában meghalt, fociőrült apja nevelte fel, ő vitte ki az első meccseire is. Családi élete tökéletesnek mondható, bár egyik gyermeke komoly hasfalproblémákkal született, úgyhogy volt aggódnivaló bőven. Jonathan azonban nemcsak nyakas ír srác, hanem a szörnyű történések ellenére kitartó és kiváló focista is, bizonyítják az alábbi képkockák is, amelyen éppen a Liverpoolnak vág be egy nagyot.

https://www.youtube.com/watch?v=0CXKzuzFvEM

Úgyhogy hajrá, Jonathan Walters, csak nem csüggedni, lesz ez még sokkal jobb is!

Olvasói sztorik