Hírek

Mesterek, bombákkal

Sikeres edzők, akik egykoron nemcsak sikeres játékosok voltak, klubjaik élő legendái, hanem csodás gólokat is lőttek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ámulni való találatokról van szó, nem csak „éppen ott álltam és berúgtam” szituációkról.

A Chelsea-től a közelmúltban megalázó módon eltanácsolt, de azért előtte még a Bajnokok Ligája-trófeát begyűjtő Roberto Di Matteo nagy kedvenc a Stamford Bridge-en, a szurkolók imába foglalják a nevét. Köszönhető ez elsősorban messziről lőtt, védhetetlen bombáinak.

Josep Guardiola minden idők legsikeresebb Barcelona-szakvezetője, aki a Nou Camp labdaszedőjéből lett isten a katalánok számára, aki nem csak új filozófiát adott a futballnak, de ahhoz képest, hogy a pályán Johann Cruyff Dream Teamjében nem a góllövés volt a feladata, az alábbi felvételeket látva tátva marad a száj. Igen, ennyire jó játékos volt Guardiola, a mindenségit neki!

Antonio Conténak – aki már 16 éves korában bemutatkozott az olasz bajnokságban, s aki a közelmúltban még kispadra sem ülhetett bundabotrányai miatt – valószínűleg még a fegyveres rablást is megbocsátanának hívei, akkora kedvenc. Csupaszív játékosból lett fanatikus edző, aki nem mellesleg rendkívül jól érezte a kaput is.

Oleg Blohin, aki az ukrán válogatottat vezette az Európa-bajnokságon, és aki szintén legenda hazájában, először a világ egyik leghatásosabb stílusú csatáraként került be a foci nagykönyvébe. Annak idején a leggyorsabb orosz futóval edzett, hogy kellőképpen robbanékony legyen, illetve bekötött szemmel gyakorolta a kapura lövést. Hogy milyen fantasztikus eredménnyel járt ebbéli tevékenységében, bizonyítja az 1975-ben elhódított Aranylabda, illetve nagyon is látszik az alábbi összeállításban is.

https://www.youtube.com/watch?v=tWLgxAxqn7Y

Az első rész végére jöjjön egy szakvezető, aki hazánkban is dolgozott: a korábban a Juventusban, a Sportingban és az Espanyolban játékosként bizonyító Paolo Sousa. Edzette a Swanseat és a QPR-t is, most éppen a Videotontól távozott New York-ba. Túl sok gólt nem lőtt, de amikor betalált, örülni nagyon tudott.

Olvasói sztorik