Hírek

Van-e élet Casillas után?

Nagy a baj a Real Madridnál, és ilyenkor, főleg az átigazolási periódus előtt, megindulnak a pletykák és találgatások, hogy ki távozik, és ki jöhet helyette.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az már-már közhely, hogy Cristiano Ronaldo nagyon menne, nyűgös és kedvetlen. Szóba hozták már a PSG-vel és a portugál támadó második apja, Ferguson mester is számtalanszor kijelentette, hogy Cristianót bármikor tárt karokkal várják a Manchester Unitednél.

Ronaldo azonban legalább a kezdőcsapat tagja volt a Real legutóbbi, csúfosra sikeredett idényzáró meccsén, míg Iker Casillas, a királyi csapat jelképe a kispadot koptatta, melegítőjét a fejére húzva szomorkodta végig a meccset. A Madridhoz közel álló Marca című újság szerint elvesztette a portugál edző bizalmát, mások szerint meg túl erős személyiséggé nőtte ki magát az öltözőben az elmúlt időszakban. Ahogy a nagy haver, Segio Ramos fogalmazott a minap: „Iker marad a mi vezérünk”, és rossznyelvek szerint az ilyen kijelentések hallatán a nyers modorú portugál tréner rendszerint úgy érzi magát, mintha forró ólmot öntenének a fülébe.

A problémák már régen kezdődtek. Casillas élete párja, a neves sportkommentátor, Sara Carbonero gyakran fecseg ki öltözőtitkokat a kamerák előtt, amit Mourinho közelében sokan Casillas számlájára írnak, közben meg a kapus többször olyan fájdalmas arccal áll egy-egy CR gól után a kapujában, mintha legalábbis édesanyja temetésén kellene részt vennie.

Morinho ennek megfelelően bünteti is rendesen Casillast, a cserekapus Adán jobb formájáról nyilatkozik, illetve játékos-megfigyelőit már ráküldte több, esélyesnek tartott kapusra. Hónapok óta mennek a találgatások, változó nevekkel, hogy kik lehetnek a mester jelöltjei.

Itt van mindjárt a beszédes nevű Casilla, aki manapság az Espanyol gólvonalát tapossa a bajnoki meccseken, és a portugál már régóta nézegeti, sőt már angliai edzősége alatt is vitte volna, csak sokallta az árát. Érdekes momentum, hogy Casilla éveken át a Real ifiben jeleskedett. Még ennél is viccesebb az, hogy Casilla katalán, sőt már a katalán válogatott kapuját is védte Cruyff irányítása alatt.

Morinho régóta nézegeti a Zaragoza kapusát, Robertót is. A 26 éves hálóőr az Atletico Madridban nevelkedett, de két évig védett a portugál Benficában is, ráadásul minden korosztályos spanyol válogatott kapuját őrizte. Ha kellő rutinja még nincs is, de magassága, amely 190 centi fölötti, mindenképpen lenyűgöző.

Manuel Neuer szintén igazi csemege lehetne a madridi szurkolóknak, nem mintha bárki szívesen lenyelné Casillas távozását a Bernabeu környékén. A német kiváló kapus, akár a válogatott, akár a Bayern kapuját őrzi, igazi világklasszisként viselkedik minden pillanatban. Az alábbi videón tíz legnagyobb védését szedték össze. Nem rossz kapus, na!

David De Gea is a jelöltek között van, tréfás, hogy bemutatkozása során éppen a már említett Robertót váltotta, mert az Atleticóban védő kapus megsérült. Azóta a Manchester United sztárja lett, egyszer szívesen kirúgnák, máskor imádják. Ha Mourinho üzenne, tuti indulna Madridba.

https://www.youtube.com/watch?v=tvgnSW_68TY

A kérdés mindezek után csak az, hogy mennyire veszi figyeli Florentin Perez elnök a Real-szurkolókat, akiknek teljesen más elképzelésük van az egész ügyről, hiszen toronymagasan Casillast tartják például az őszi szezon legjobb játékosának, ahogy azt a Marca legutóbbi szavazása bizonyította. Arra meg gondolni sem mernek a királyi gárda elvakult szurkolói, hogy esetleg a nagy rivális Barcelona vezetői netán az El Mundo Deportivo friss szavazását veszik figyelembe, amely szerint a Barcelona-rajongók 71 százaléka baromi szívesen elcserélné Casillast a jelenlegi kapusra, Victor Valdesre. Na, ha sok racionális alapja nincs is e felvetésnek, azért ez lenne a legdurvább meglepetés, nem igaz?

Olvasói sztorik