Hírek

Hét év után távozna

Horváth László úgy érzi, folyamatosan védenie kellene, ha szeretne még valamit elérni a labdarúgásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglepő hírt közölt szerdán a csakfoci.hu oldal: „Kaposvár: Horváth László, az együttes 24 éves kapusa nem hosszabbítja meg a Rákóczival szerződését, távozik a somogyi csapattól.”

A saját nevelésű játékos eddig mindössze 12 alkalommal léphetett pályára az élvonalban, ő pedig többre vágyik. Posza Zsolt sérülése miatt odakerült a kispadra, ő a csereember, de nem elégszik meg ennyivel. A tartalékcsapatnak már tavaly is alapembere volt, idén is mind a 15 mérkőzésen kezdő volt az NB II-ben, de neki ez kevés. Úgy érzi, több van benne, több van a pályafutásában, és itt az idő, hogy mindezt bizonyítsa. Valahol máshol, mert Kaposváron a szlovák Lubos Hajdúch kirobbanthatatlannak látszik a kapuból.

– Tényleg távozni akar?
– Igen. December végén lejárt a szerződésem, és mielőtt elmentünk a téli szünetre, az elnök úr jelezte, szeretné, ha maradnék. Beszéltünk a dologról, de nem jutottunk közös nevezőre. Csütörtökön megint tárgyaltunk, de úgy néz ki, nem fogunk tudni megállapodni – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Horváth László.

– Mi az oka az elvágyódásának?
– Én már nem vagyok fiatal, idén huszonöt éves leszek. Ez már pont az a kor, amikor folyamatosan védenem kellene, megmutatnom magamat, ha szeretnék még valamit elérni a labdarúgásban.

– Nem értem… Az NB II-ben végig pályán volt!
– Igen, szerencsére nem volt sérülésem, és végigvédtem az összes meccset, az utolsó találkozó kivételével, amikor kiállítottak. Ez a hetedik évem a klubnál, és aláírom, nagyon jó kapusunk van Lubos Hajdúch személyében, de ha mindig csak másodikszámú leszek, megöregszem, és azt fogják mondani, itt volt, ügyes volt, aranyos volt, de alig játszott. Ezt pedig nem akarom.

– Gondolom, nem olyan vakmerő, hogy valamirevaló ajánlat nélkül elhagyja a biztos pontot…
– Voltak megkeresések, tapogatózások, tehát van több csapat, amelyik érdeklődik. Remélem, sikerül mihamarabb új klubot találnom. Számomra most csak az NB I lehet a cél, vagy ha nem az élvonal, akkor egy olyan másodosztályú együttes, ahol komolyabb terveket szövögetnek. Azt szeretném, hogy tudjak folyamatosan védeni.

Olvasói sztorik