Hírek

Ártatlanul bűnhődött az újonc

A Haladás hazai pályán 3-0-ra nyert az eddig veretlen és listavezető MTK ellen az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Szombathelyi Haladás – MTK 3-0 (2-0)
Szombathely, 4500 néző. Játékvezető: Solymosi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány – Iszlai, Simon Á. (Rajos, 65.) – Nagy D. (Kulcsár K., 75.), Nagy G., Halmosi – Kenesei K. (Andorka, 71.). Edző: Artner Tamás
MTK: Hegedűs L. – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi (Rácz F., 60.) – Zsidai, Vadnai – Könyves (Vass, 78.), Kanta J., Pál A. (Nikházi, 60.) – Tischler. Edző: Garami József
Gólszerzők: Iszlai (tizenegyesből 24.), Kenesei K. (27.), Halmosi (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglehetősen sok apró hibával tarkított, de korántsem unalmas játékot hozott az első húsz perc, két-három helyzettel itt is, ott is. A 24. percben Hidvégi Sándor a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál ellökte Nagy Dánielt, ezért a játékvezető tizenegyest adott. Jegyezzük meg, teljesen jogosan, hiszen bár a Haladás játékosa nem volt gólhelyzetben, de az eset a tizenhatoson belül történt! Iszlai Bence lőtte a büntetőt, Hegedűs Lajos tulajdonképpen kivédte, de a testén megpattanó labda valahogy mégiscsak bevánszorgott a kapuba (1-0).

Ez a némileg szerencsés gól lendületet adott a szombathelyi együttesnek, mert három perccel ezután Nagy Gábor hajszálpontos beadással hozta kihagyhatatlan helyzetbe a középen érkező Kenesei Krisztiánt, aki tökéletesen fejelt a hálóba (2-0). Olyan volt ez a találat, mint a belga Genk első gólja a Videoton elleni, csütörtök esti Európa Liga-meccsen. A folytatásban próbálkozott, erőlködött az MTK, de a vasiak magabiztosak voltak és uralták a játékot.

Jelentős változást a második félidő eleje sem hozott, az 56. percben Fehér Zoltán csúsztatta meg fejjel a labdát Kenesei szöglete után, érkezett Halmosi Péter, és szintén fejjel továbbított a hálóba (3-0). Ahogyan ezt megelőzően, úgy ezután sem változott semmi, Haladás-helyzetek, illetve MTK-hibák futószalagon, nem is lehetett más a vége, mint meggyőző, és a vártnál sokkal simább vasi siker.

A játék képe olyan volt, mintha az MTK vesztette volna el az előző három mérkőzését, és a Haladás lenne veretlenül listavezető a bajnokságban, pedig mindez pont fordítva volt. A szombathelyiek látványosan jöttek ki a gödörből, ezt az ártatlan fővárosiak bánták, akik ezúttal csak asszisztálni tudtak ellenfelük remekléséhez.

– Nagyon örülök, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Érdekes kiindulása volt a mai mérkőzésnek, hiszen a legjobb formában lévő, veretlen csapat látogatott ahhoz az együtteshez, amely az elmúlt négy fordulóban egy pontot szerzett – elemezte a mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Andorka Gábor, a Haladás és a Veszprém egykori kiváló kapusa. – Azért nem mondom, hogy nem volt jó formában a Haladás, mert a játék alapvetően nem volt rossz, amit az elmúlt meccseken mutatott, de a gólok hiányoztak. Úgy kezdtek, ahogy Siófokon. Nagyon haraptak, az elején gólt szereztek tizenegyesből, ez nyilván lelkesítette a csapatot, rátettek még egy lapáttal, és jött Kenesei meseszép találata egy mintaszerű támadás végén. A harmadik gól sem volt csúnya, így a nézők jártak a legjobban, hiszen egy csodaszép meccsen egy csodaszép élménnyel lettek gazdagabbak. Kiegyenesítették a görbét, és ha így folytatják tovább, felzárkózhatnak az élmezőnyhöz. Nagyon kellett ez a siker, hiszen ha most nem jött volna az eredmény, az valószínűleg feszültségekhez vezetett volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik