Rá jöttek ki a helyzetek

Bernáth Péter szerint a hazai pályán nyújtott teljesítményt az idegenbeli mérkőzésekre is át kell menteniük.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Idén nyáron igazolt Kiskundorozsmáról az NB II Keleti-csoportjában szereplő Orosháza FC-hez Bernáth Péter. A Békéscsaba, illetve a Szeged 2011 egykori támadója gyorsan megtalálta a ritmust új csapatánál, olyannyira, hogy három forduló után négy találattal vezeti a góllövőlistát. Együttese az Újpest FC B és a Honvéd-MFA ellen is 3-1-re nyert, a DVSC-DEAC otthonában viszont 5-2-re kikapott. A 30 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, számára nincs nagy jelentősége annak, ki rúgja a gólokat, csak nyerjen a csapat.

– Három meccsen négy gól! Ha így folytatja, a bajnokság végén össze se tudja számolni a találatait.
– Hazai pályán elég veszélyesek tudunk lenni, de annak nincs különösebb jelentősége, hogy ki rúgja a gólokat, a győzelem a fontos. Most rám jöttek ki a helyzetek, szerencsére sikerült is értékesítenem ezeket – mondta a Rangadó megkeresésére Bernáth Péter.

– Volt-e valamilyen célkitűzése a bajnokság előtt, hogy hány góllal lenne elégedett?
– Nem nagyon foglalkozok ezzel. A nyáron inkább arra törekedtem, hogy fizikálisan felhozzam magam, hiszen előtte nem is szerepeltem az NB II-ben. Mindenesetre örülök neki, hogy eddig ilyen eredményes vagyok.

– Hogy ítéli meg a csapat eddigi teljesítményét?
– Egész jól szerepeltünk eddig, igazából elégedettek lehetünk. Csak a debreceni vereségünkért kár, abban a mérkőzésben jóval több volt, de a hazai meccseinken abszolút jól teljesítünk eddig, remélem a továbbiakban is így marad ez.

– A tabellán harmadik helyen álló váciakhoz látogatnak szombaton. Milyen eredménnyel lenne elégedett?
– Passzolós, jó focit játszó együttes lesz a soron következő ellenfelünk, ahol nagy változások történtek ugyan a nyáron, de eddig szállítják a jó eredményeket. Ennek ellenére a célunk az, hogy ponttal, vagy pontokkal térjünk haza. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk.