Hírek

Barcelona-diadal a Kubala Kupán

A Barcelona öregfiúk csapatának sikerével zárult a Kubala Kupa, amelyet a telki edzőközpontban szombaton rendezett második FociFesztivál keretében tartottak.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Barcelona mellett az Espanyol, és a Dunai Antal által irányított magyar öregfiúk együttes 45 perces mérkőzéseken mérte össze tudását a trófeáért. Az első meccsen a Barcelona 2-0-ra legyőzte a hazai gárdát, majd gólnélküli döntetlent játszott városi riválisával, míg a záró összecsapáson a magyarok 4-2-re múlták felül az Espanyolt. A tornagyőzelemért járó trófeát Carlos Kubala, az egykori világklasszis játékos fia adta át.

A két barcelonai együttesben olyan korábbi klasszis, spanyol válogatott futballisták léptek pályára, mint Jordi Lardin, Rafael Carlos Maranon, Victor Munoz, Roberto Fernandez, vagy éppen Lionel Messi felfedezője, Carles Rexach. A magyar csapatban többek között Illés Béla, Lipcsei Péter, Halmai Gábor, Kovács Zoltán, Vincze Ottó, Brockhauser István, Mészöly Géza és Végh Zoltán kapott szerepet.

Az esemény keretében Magyarország és Szlovákia strandlabdarúgó-válogatottja is összecsapott egymással barátságos mérkőzésen, amelyen a házigazdák győztek 5-3-ra.

A Széchenyi Bank-Egyetemi Bajnokok Ligáját, melyen a nyolc legnagyobb magyarországi felsőoktatási intézmény kispályás bajnokcsapata küzdött meg egymással, az ELTE együttese nyerte, a színész- és újságíró-válogatott rangadója pedig 3-3-as döntetlennel zárult.

A szervezők tájékoztatása szerint 2500-an látogattak ki a rendezvényre, melyen – ahogy tavaly a sakk – vendégsportként a cselgáncs is szerepet kapott. Jelen voltak londoni olimpikonok is, így Ungvári Miklós és Karakas Hedvig, a programokért pedig az Európa-bajnok Hadfi Dániel felelt.

Olvasói sztorik