Hírek

Barcelonai labdarúgók koszorúztak

A Telkiben zajló II. FociFesztiválon pályára lépő FC Barcelona és Espanyol öregfiúk csapatainak játékosai megkoszorúzták Kubala László szobrát a Vasas Fáy utcai sporttelepén.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az ünnepségen részt vett Carlos Kubala, a kiváló labdarúgó fia, továbbá ott voltak a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia, valamint az angyalföldi klub vezetői is. Rabatin József, az akadémia társtulajdonosa beszédében kiemelte, hogy egy nagy álom vált valóra, amikor a Vasas fociakadémiája tavaly decemberben felvehette a Kubala nevet.

– Nagy megtiszteltetés, de egyben hatalmas felelősség is ez – jelentette ki. – A gyerekeknek egy olyan példakép kell, mint Kubala, aki a Vasastól indult és a Barcelonáig jutott el. Hitvallását – akarni, tudni, játszani – az élet minden területén alkalmazni lehet – tette hozzá.

Rafael Carlos Maranon, az Espanyol csapatvezetője azt hangsúlyozta, hogy Kubala nemcsak játékosként volt kiváló, hanem edzőként is ragyogó munkát végzett, ugyanakkor mindig büszke volt magyar származására. Ramon Alfonseda, az FC Barcelona vezetőségének tagja gratulált a Vasas vezetőinek ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a jövő fiataljait abban a szellemiségben nevelik, amit egykor Kubala képviselt.

– Mi emberi nagyságban is sokat tanultunk tőle – fűzte hozzá.

A FociFesztivál képviseletében Dunai Antal szólt az egybegyűltekhez, majd Kovács Zoltán társaságában ők is megkoszorúzták Kubala szobrát.

Carles Rexach, az FC Barcelona öregfiúk csapatának szakmai vezetője, a katalán klub egykori technikai igazgatója a rögtönzött sajtótájékoztatón méltatta Kubala László nagyságát, s úgy fogalmazott, hogy a Barcelonánál tulajdonképpen ő fektette le a labdarúgás alapjait. Tőle származik az a fontos kijelentés, amihez a katalán csapat ma is tartja magát, hogy nem szabad elveszíteni a labdát.

Rexach hozzátette: Kubala edzőként óriási hangsúlyt fektetett a tréningeken arra, hogy játékosai tanulják meg uralni a labdát.

– Valójában betege volt a focinak, s még egy gyerekmeccs mellett sem tudott úgy elmenni, hogy ne kereste volna az ifjú tehetségeket. Ebből valamit talán én is örököltem tőle – jelentette ki a jelen talán legjobb labdarúgójának, Lionel Messinek a felfedezője, majd emlékezetett arra, hogy éppen Kubala miatt kellett a Barcelona stadionjának befogadóképességét a kétszeresére növelni.

Olvasói sztorik