Hírek

Rangos torna Kispesten

Péntektől hétfőig jelentős nemzetközi utánpótlástornát rendez a Budapest Honvéd.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Augusztus 3-án, pénteken rajtol az U18-korosztály számára kiírt Honvéd Merkantil Bank Kupa. Az első alkalommal megrendezésre kerülő torna szándéka, hogy hagyományt teremtsen, és évről-évre lehetőséget adjon a hazai és külföldi tehetségeknek, hogy egy rangos ifjúsági torna keretében léphessenek pályára. A klub ahhoz kíván lehetőséget biztosítani, hogy a jövő reménybeli sztárjai azon a helyszínen mérhessék össze tudásukat, ahol annak idején igazi világsztárok, többek között Puskás Ferenc, Tichy Lajos, vagy a később a Barcelonában is legendává vált Kocsis Sándor és Czibor Zoltán örvendeztették meg játékukkal hétről-hétre a szurkolókat.

A díszes serlegért négy külföldi, az angol West Bromwich Albion, a dán Aalborg BK, a szerb FK Partizan Beograd és az erdélyi FCM Marosvásárhely, valamint két magyar, a PFLA-Videoton és a Honvéd-MFA indul harcba. Valamennyi mérkőzést a Bozsik Stadionban rendezik.

– A magyar futball lényege az utánpótlás. Rendeztünk mi már tornákat korábban is, de ez lesz az első nagy, nemzetközi kupánk, hat komoly csapat részvételével – jelentette ki a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway az esemény sajtótájékoztatóján, amelyre a Rangadó.hu is meghívást kapott. – Ez a jövő! Innen jönnek a játékosok. Ha valaha lesz magyar labdarúgás, akkor ezek a gyerekek fogják csinálni! Nem én, meg nem más, hanem ők, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rájuk. Ketten már játszottak az Anzsi ellen az akadémistáink közül, és bízom benne, hogy még többen is lehetőséget kapnak az év során, hiszen nyolc-kilenc ilyen fiatal van a kertünkben. A kupa utolsó napján, hétfőn a három helyosztó-mérkőzést közvetíti a Sport Televízió. A nézők, szurkolók számára a belépés természetesen ingyenes lesz. Augusztus harmadik hétvégéjén rendezünk egy másik tornát, Bozsik József Kupa néven, az 1996-ban született korosztály számára, szintén nemzetközi együttesek részvételével.

A Honvéd Merkantil Bank Kupa programja

Augusztus 3. péntek
16 óra: PFLA-Videoton – Partizan Beograd
18 óra: Honvéd-MFA – West Bromwich Albion
Augusztus 4. szombat
16 óra: PFLA-Videoton – FCM Marosvásárhely
18 óra: Honvéd-MFA – Aalborg BK
Augusztus 5. vasárnap
10 óra: Partizan Beograd – FCM Marosvásárhely
10 óra: West Bromwich Albion – Aalborg BK
Augusztus 6. hétfő
14 óra: az 5. helyért
16 óra: a 3. helyért
18 óra: döntő

Olvasói sztorik