Hírek

Két somogyi aranyérem a focifesztiválon

Véget ért Kaposváron a 8. Intersport Ifjúsági Futballfesztivál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyhetes nemzetközi utánpótlástorna programjában több száz mérkőzés szerepelt, és a végén tíz korcsoportban hirdettek győztest. Somogy az idén sem marad aranyérmek nélkül: az U15-korosztályban a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia fiataljai szerezték meg az első helyet, az U18-U19-kategóriában pedig a Kiskorpád örülhetett a győzelemnek.

A két somogyi sikerben közös volt, hogy a kaposvári és a kiskorpádi fiúk egyaránt a Cseri úti műfüves pályán nyerték meg a döntőt. A 15 évesek mezőnyében a Bene Akadémia fiataljai nem igazán adtak esélyt az ellenfeleknek. Richter Sándor tanítványai a pénteki elődöntő 7-0 arányú megnyerése után a szombati fináléban 3-0-ra verték macedón vetélytársukat, így teljesen megérdemelten emelhették a magasba a trófeát.

A legidősebb korosztály döntőjét két somogyi alakulat játszotta, és az első hely sorsa lényegében már az első félidőben eldőlt. A Kiskorpád végül 3-0-ra nyert a Toponár ellen. Időközben a Rákóczi Stadionban is rendeztek egy somogyi vonatkozású döntőt: a 14 évesek között a kaposváriak a marosvásárhelyiekkel találkoztak. A Romániából érkezett együttes már három góllal vezetett, amikor Konrád László fiai szépíteni tudtak, így a mieinknek végül meg kellett elégedniük a második hellyel – de láthatóan nem is szomorkodtak miatta…

Az idei tornán összességében két magyar, két szlovák, két román és egy-egy szerb, ciprusi, macedón és olasz első helyezés született.

A döntők végeredménye
U9: Cabrinovic (szerb) – FK Minszk A (fehérorosz) 1-0
U10: Járási válogatott (szlovák) – OFK Beograd A 6-3
U11: FC Vaslui (román) – Pécsi VSK 2-0
U12: Junior Digenisz (ciprusi) – STB Academy (olasz) 5-1
U13: FAMT Presov (szlovák) – FC Burevestnik (orosz) 1-0
U14: FC Junior Targu Mures (román) – Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 3-1
U15: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia – FC Makedonija (macedón) 3-0
U16: FC Makedonija (macedón) – Municipal Pozo Almonte (chilei) 2-0
U17: STB Academy (olasz) – Syfa West Region (skót) 2-1
U18-19: Kiskorpád – Toponár 3-0
Olvasói sztorik