Hírek

Középpontban a fiatal labdarúgók

Beindult a nagyüzem, több száz meccset játszanak a kaposvári Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Beindult a futball-nagyüzem: hétfő reggeltől szombat estig egymást érik a mérkőzések a kaposvári pályákon. A 8. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon négy földrész 27 országából 182 csapat szerepel, és először látogattak el hozzánk a chileiek és a marokkóiak. A somogyi színek képviselői az idén is szeretnék megállni a helyüket az erős nemzetközi mezőnyben. Még akkor is, ha ezen a héten nem az eredmény a legfontosabb.

Nem kellett sokat várni az első gólokra a 8. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon. Kaposvár legnagyobb rendezvényének egyik központja ebben az évben a Rákóczi Stadion edzőpályája. Egy időben itt több meccset is játszanak a fiatalok, és az érdeklődő közönség több mint 180 együttessel találkozhat. Tíz korosztályban kezdődött meg a küzdelem, a legnépszerűbb korosztály a 12 éveseké, itt 24 alakulat csatázik az első helyért.

Kenéz Ádám fesztiváligazgató elmondta: a csapatok legnagyobb része vasárnap érkezett, és volt is dolga bőven a szervezőbizottságnak, hiszen négy kontinens 27 országának fiataljait kellett regisztrálniuk a Kaposvári Egyetemen kialakított központban. Ahogy már megszokhattuk, ismét találkozhatunk olyan együttesekkel, amelyek először élvezik Kaposvár vendégszeretetét. Itt vannak a chileiek, a marokkóiak és a macedónok is, és visszajáró vendégként köszönthetjük például az olaszokat vagy a közép-kelet európai országok képviselőit.

A közönség nem csak a külföldieket láthatja majd a város, illetve Mezőcsokonya és Hetes pályáin, hanem a legtehetségesebb somogyiakat is. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia például minden korosztályban rajthoz áll, és a remények szerint az idén sem marad első hely nélkül. A kaposváriakon kívül többek között a nagyberki, a mezőcsokonyai és a balatonlellei gyerekek is pályára lépnek a héten.

A Kossuth téren is serény munka folyt az elmúlt órákban, hiszen itt lesz az egész rendezvény lelke – ahogy Kenéz Ádám fogalmazott –, a fesztiválfalu. A házigazdák ebben az évben is gondoskodnak arról, hogy a fiatalok akkor is jól érezzék magukat, ha éppen nem meccset játszanak.

– Hálásak vagyunk azért, mert Kaposvár a kezdetek óta magáénak érzi a futballfesztivált. Az esemény népszerűsége töretlen, reméljük, hogy az idén is kellemes élményekkel távoznak innen a világ minden részéről érkező fiatalok – tette hozzá a fesztiváligazgató.

Az egész rendezvény egyik legnagyobb látványossága volt ebben az évben is a hétfő esti megnyitó. A több ezer résztvevő fiatal a Kossuth téren gyülekezett, és innen vonult a Rákóczi Stadionba. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a korábbi válogatott labdarúgó, a ferencvárosi közönség egykori kedvence, Nyilasi Tibor is, a hivatalos nyitómérkőzést pedig a kaposváriak 17 évesei játszották az olasz Brescia gárdájával.

A focifesztivál kedden folytatódik és egészen szombatig tart, a belépés minden mérkőzésre ingyenes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik