Hírek

Több szurkolót előállítottak Pozsonyban

Több magyar, lengyel és szlovák szurkoló lemaradt a Slovan Bratislava – Videoton mérkőzésről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendbontás miatt a szlovák rendőrség több embert előállított a csütörtöki esti Európa Liga-selejtezőt megelőzően, mert rendbontásba keveredtek a pozsonyi Pasienky Stadionnál – írja az MTI.

– Nem sokkal a találkozó előtt a rendőrség 16 lengyel és nyolc magyar állampolgárt állított elő garázdaság gyanújával a Vajnorská utcában – közölte Tatiana Kurucová pozsonyi rendőrségi szóvivő péntek reggel.

Egy további magyar állampolgárt a stadion előtti parkolóban vettek őrizetbe a rendőrök.

– Magyar állampolgárról van szó, aki egy ismeretlen tárggyal megrongálta egy másik magyar állampolgár Audi márkájú személygépkocsiját. Az ügyben vagyon elleni szabálysértési eljárás indult – mondta Kurucová.

Közlése szerint este nyolc óra előtt a rendőrségi segélyhívó számon egy stadionhoz közeli kávéházból jelentettek be incidenst, ahová nagyobb számú magyar szurkoló tért be és randalírozott. A kávéház személyzete rendőrségi segítséget kért. A rendőrség kiérkezése után a helyzet rendeződött, s további intézkedésre nem volt szükség.

A pravda.sk hírportál szerint a mérkőzés előtt a stadion előtti parkolóban néhány tucatnyi magyar és szlovák szurkoló került vitába, de a verekedést a rendőrség megakadályozta. Néhány magyar és szlovák szurkolót azonosítás céljából elővezettek.

Az Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtök, első mérkőzésén a Videoton FC 1-1-es döntetlent ért el a szlovák Slovan Bratislava vendégeként. A visszavágót egy hét múlva rendezik Székesfehérváron.

Olvasói sztorik