Fokozottan készül a pozsonyi rendőrség

Fokozottan készül a pozsonyi rendőrség az esti Slovan Bratislava – Videoton Európa Liga-selejtező mérkőzésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozót a rendezők kockázatosnak minősítették, a pozsonyi rendőrség a mérkőzéssel kapcsolatban a stadion környékén biztonsági intézkedéseket tett – írja az MTI.

– Az intézkedések célja, hogy a stadion környékén biztosítsuk a közrendet, a polgárok életét, egészségét és vagyonát, valamint a közúti forgalom folyamatosságát a mérkőzés előtt, alatta és utána is – nyilatkozta Tatiana Kurucová, pozsonyi rendőrségi szóvivő. – A közrend megsértése esetén készek vagyunk a szükséges erők és eszközök bevetésére.

A találkozó a húsz évvel ezelőtti botrányos események miatt is felfokozott hangulatú lehet: a Ferencváros 1992. szeptember 16-án Bajnokok Ligája-selejtezőn szerepelt Pozsonyban, a mérkőzés elsősorban a szlovák rendőröknek a magyar szurkolókkal szemben tanúsított brutális fellépéséről maradt emlékezetes.

Nem hivatalos Orbán–Fico találkozó?

Nem hivatalos magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó lehet csütörtök este Pozsonyban, a Slovan Bratislava – Videoton Európa Liga-selejtező mérkőzésen.

– Robert Fico kormányfőről közismert, hogy nagy futballrajongó és szurkoló. A mai mérkőzésen ott lesz. A sportélmény mellett ez jó alkalom arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel egy kicsit dolgozzanak is – közölte a SITA-val Beatrice Hudáková, a szlovák miniszterelnök szóvivője csütörtökön.

Az MTI kérdésére, miszerint részt vesz-e Orbán Viktor a meccsen, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta: Orbán Viktor ma este magánprogramon vesz részt Pozsonyban, és nem tervez semmilyen hivatalos tárgyalást. Arra a kérdésre, hogy informálisan találkozhat-e a meccsen Orbán Viktor a szlovák kormányfővel, Havasi Bertalan azt válaszolta: a magyar miniszterelnök bármely szövetséges, szomszédos ország kormányfőjével bármikor szívesen beszélget vagy egyeztet.