Hírek

A nyíregyházi stadion felkészült a visszavágóra

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellenőre jóváhagyta a nyíregyházi stadion előírás szerint elvégzett felújítási munkálatait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A létesítmény felkészülten várja a Debrecen jövő kedden esedékes Bajnokok Ligája-selejtezőjének visszavágóját az albán bajnok Skenderbeu ellen – írja az MTI.

Bocskai Péter, a stadiont működtető Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az eredetileg tervezett 1,5 millió forinttal szemben végül 6,8 milliót költöttek a felújításra, hogy a magyar bajnok, amelynek nincs megfelelő színvonalú stadionja, Nyíregyházán méltó körülmények között játszhassa BL-mérkőzését. Az összegből 90 négyzetméteren kicserélték a pálya megkopott gyepszőnyegét, új alumíniumból készült kapukat állítottak fel, kifestették az irodákat, öltözőket, s bővítették a sajtóhelyet.

A játéktéren már csak a meccs előtti fűnyírás van hátra, amelynek 19 milliméteres magasságát lézerrel ellenőrzik majd az UEFA illetékesei, közvetlenül a találkozó kezdetekor. A csapatok cserejátékosai számára pedig kétszer 15 személyes, fotelszékes kispadot helyeznek el a pálya mellett a találkozó előtt, valamint a negyedik bírónak külön pavilont állítanak fel. A villanyvilágítás minősítése is megtörtént, a szükséges elektromos részegységek cseréjével együtt. Az eredményjelző tábla vezetékrendszerét és szerkezetét szintén kicserélték, továbbá külső festést kapott.

A 10 500 néző befogadására alkalmas lelátón 40 megrongálódott szék cseréjét végezték el, illetve a biztonság érdekében külső védőhálót cseréltek, továbbá korszerűen felszerelt elsősegélynyújtó helyet is létrehoztak. A fedett tribünrészeknél pedig előírás szerinti tűzálló anyagból készült falakat emeltek. Megszépül a stadion környéke is a mérkőzésig, ugyanis rendbe teszik a környező parkokat, a fás és virágos területeket.

Bocskai Péter arról is beszélt, hogy a DVSC 3,6 millió forintért bérli a nyíregyházi stadion. Hozzátette: nagyon bíznak a debreceniek továbbjutásában, hiszen akkor a harmadik forduló hazai mérkőzését is Nyíregyházán játssza az együttes, így a felújítási költségek teljesen megtérülnének. Megemlítette, hogy a debreceni klub a játéktér előírás szerinti kialakításához gépekkel segítette a stadiont működtető társaságot, valamint a lelátó szektorainál kialakítja a büféket, gondoskodva a szurkolók megfelelő ellátásáról.

Az első találkozón a Debrecen 1-0-s vereséget szenvedett idegenben. A visszavágó jövő kedden 20 órakor kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik