Hírek

Nem róla szól a magyar foci

Vámosi Csaba nem kell Mezőkövesden, de továbbra is játszani szeretne a másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fizikai adottságait tekintve válogatott röplabdázó, kosárlabdázó, esetleg vízilabdázó lehetett volna belőle, mégis a labdarúgást választotta. 196 centis magassággal védő lett, méghozzá az egyik legjobb az országban. Tiszaújvárosban kezdte, majd a Diósgyőr, a Vác, a Ferencváros, a Győri ETO, a Tatabánya és a Honvéd következett. Az elmúlt három és fél szezont az NB II-es Mezőkövesdnél töltötte, ott viszont most, öt társával együtt (Kerényi Gábor, Kákonyi Dániel, Szabó Ádám, Haburcsák Bertalan, Husanik Patrik) egy szűkszavú közleményben elbúcsúztak tőle.

Idén ősszel lesz 37 éves. Rutinos vagy öreg? A borsodi klub vezetői szerint öreg. Lelkük rajta, bár a teljesítménye nem ezt mutatja, hiszen Huszák Gézánál és Szabados Györgynél is alapember volt, és bár Véber György eleinte kihagyta őt a csapatból, az utolsó hat meccset ismét végigjátszotta. A Rangadó.hu érdeklődésére Vámosi Csaba elmondta, tetszik neki az edzői munka, de egy-két évig még játszani szeretne.

– Távozásával kapcsolatban nem derült ki világosan, hogy felbontották, vagy nem hosszabbították meg a szerződését?
– Lejárt a szerződésem, amit a klub nem hosszabbított meg. Úgy indokolták, hogy Véber György nem számít rám, de azt hiszem, nem ez van a háttérben, hanem az, hogy a vezetőség szerint öreg vagyok. Szerintem viszont nem! Úgy volt, hogy minden harminc év felettit elküldenek, de végül csak velem nem hosszabbítottak, illetve Sivák Sándor visszavonult – mondta a Rangadó megkeresésére Vámosi Csaba.

– A bajnokság utolsó harmadában, Véber Györgynél is pályán volt.
– Az elején nem játszottam nála három meccsen, aztán a Szolnok ellen csereként beálltam a szünetben, nyertünk, elkaptunk egy jó szériát, így bennmaradtam a csapatban. Szerintem ez a dolog már régebb óta érlelődik a vezetőkben. De annál nagyobb elismerés, hogy így is be tudtam kerülni a kezdőbe!

– Három edző egy szezon alatt, és a tavalyinál jóval gyengébb szereplés. Minek tulajdonítja mindezt?
– Nagyon rosszul kezdtünk, aztán jött az első edzőváltás. Alapvetően jó döntés volt Szabados György szerződtetése, akit jó edzőnek tartok, de ha már akkor Véber György vette volt át a csapatot, akkor most nem a gyengélkedésünkről beszélgetnénk! Akkor akár az első helyen is végezhettünk volna! Pont egy ilyen habitusú ember kellett ennek a csapatnak. Hangsúlyozom, Szabados Györgyöt rendes embernek, jó edzőnek tartom, de ő nyugodtabb személyiségű. Természetesen hibáztunk mi, játékosok is, nem akarom a vezetőkre fogni! Voltak gyengébb meccseink, az a legszomorúbb, hogy a kiesők ellen vesztettünk fontos pontokat.

– Véber György a nyilatkozataiban a hozzáállást is kritizálta.
– A képességekkel nem volt probléma, de valami tényleg nem stimmelt. Amikor tavaly másodikok lettünk, szerencsénk is volt, de igazi nagybetűs csapatot alkottunk. Idén az is gond volt, hogy néhányan edzéseken nagyon jól megcsináltak bizonyos dolgokat, de ez a meccseken nem köszönt vissza. Sok játékos edzésmenő volt, meccsen pedig be volt tojva.

– Mit hozhat a jövő Vámosi Csaba számára?
– Egyelőre minden nagyon képlékeny. Ajánlataim vannak, de még semmi konkrétum. Várok. Szeretnék továbbra is a másodosztályban szerepelni, mert érzek magamban annyi erőt, nem vagyok elhízva, nem vagyok sérülékeny, szóval bírom! Olyan helyre szeretnék menni, ahol vannak célkitűzések, tervek. Nem vagyok helyhez kötve, minden megoldás érdekel, Soprontól Pécsig. Tudom, hogy nem rólam szól a magyar labdarúgás, de az edzői B-licencet is megszereztem, hamarosan szeretnék beiratkozni az A-licenc tanfolyamra is.. A játék mellett a gyerekcsapatot is én csináltam Mezőkövesden. Tetszik az edzői munka, de egy-két évig még játszani szeretnék!

Olvasói sztorik