Hírek

Szepesi Györgyöt kitüntették a megnyitón

Kitüntették Szepesi Györgyöt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 62., budapesti kongresszusának csütörtöki ünnepélyes megnyitóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az úgynevezett FIFA-érdemrendet, a szervezet legrangosabb elismerését minden évben a hat kontinentális konföderáció és a FIFA egy-egy jelöltje veheti át. Szepesit utóbbi szervezet jelölte a díjra, amelyet Joseph Blatter FIFA-elnök és Jerome Valcke FIFA-főtitkár adott át neki – írja az MTI.
– Nagyon boldog vagyok, hogy szülővárosomban vehettem át ezt az elismerést – mondta a 90 éves, legendás rádióriporter, aki 1978 és 1986 között a magyar szövetség (MLSZ) elnöki posztját is betöltötte, tizenkét éven át (1982–1994) pedig a FIFA vezető testületének tagja volt.

– A mai napon még vendéglátónk, Magyarország történelmét és kultúráját ünnepeljük, péntek reggeltől azonban vár minket a munka – mondta megnyitóbeszédében Blatter, aki megemlékezett a magyarok korábbi két világbajnoki ezüstérméről (1938, 1954), Puskás Ferencről, az Aranycsapat kapitányáról, valamint a Budapesten megrendezett két korábbi kongresszusról (1909, 1930). Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta: amíg 1930-ban még csak 27 nemzet volt Budapesten, addig jelenleg már 209.
A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester is, és jelen volt többek között Czene Attila, sportért felelős államtitkár, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke is.
A FIFA 62. kongresszusa pénteken 9 óra 30 perckor kezdődik a Hungexpón.

Olvasói sztorik