Hírek

Hatalmas szervezést igényelt a kongresszus

A FIFA 62. kongresszusa előtt a nemzetközi szövetség honlapja interjút közölt Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A FIFA honlapja a budapesti kongresszus előtti utolsó pillanatokban kérte fel interjúra Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, aki kifejtette óriási öröm a szervezők számára, hogy a világ futballjának összes vezetőjét vendégül láthatják Budapesten.

– Hatalmas szervezést igényelt a szervezés, de a FIFA munkatársai hónapokon keresztül nagyon sokat segítettek abban, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg – mondta Csányi Sándor. – Az igazi kihívás a repülőjáratok kérdése volt, egy egyszerű oknál fogva: a magyar légitársaság három hónappal ezelőtt csődbe ment, hirtelen nehézzé vált járatokat találni Budapestre. Végül sikerült megoldanunk, mindenki el tud jönni a kongresszusra. A másik kihívás az volt, hogy nagyon szerettük volna Budapest lehető legszebb arcát megmutatni. Ennek érdekében próbáltuk elérni, hogy a vendégek a központban szálljanak meg, hogy autentikus rálátásuk lehessen a városunkra, átérezzék a hangulatát.

Az MLSZ elnöke emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt a 62. helyen állt a magyar válogatott a FIFA világranglistáján, most pedig a 35., ami jelentős javulás.

– A legbüszkébb azonban az utánpótlás számára létrehozott programjainkra vagyok. A futballozó gyerekek száma hatvanhétezerről százezerre nőtt, az utánpótláscsapattal rendelkező klubok száma kétezer-kilencszázról háromezer-ötszázra emelkedett – árulta el Csányi. – Elkezdtünk egy pályafelújítási programot is, mert az elmúlt néhány évtizedben mintegy ezer pálya tűnt el, vagy építettek helyére üzletközpontokat, épületeket. A program, amelyen iskolákkal és a kormánnyal közösen dolgozunk, évente kétszáz új pálya létesítését, további százötvennek pedig a felújítását teszi lehetővé. Ezek az erőfeszítések kétségtelenül segíthetik a magyar labdarúgást, hogy visszatérjen az élvonalba.

Olvasói sztorik