Hírek

Polgármesterek a fociért

Polgármesterek a fociért címmel találkozott egymással Wintermantel Zsolt, Újpest, illetve Bácskai János, Ferencváros polgármestere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két városvezető csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban azzal a céllal találkozott, hogy békés szurkolásra buzdítsa a szombati NB I-es derbire kilátogató szurkolókat – írja az MTI.

„Mindketten rajongunk a fociért, a férfias, de sportszerű játékért, és mindketten azt akarjuk, hogy a magyar labdarúgás mielőbb visszanyerje régi rangját, a hazai mérkőzések ismét igazi ünnepet és örömteli családi programot jelentsenek. Ennek érdekében új hagyományt kívánunk teremteni tavalyi kezdeményezésünkből, ami nagy siker volt. Minden újpesti és ferencvárosi drukkert arra kérünk, jöjjenek el, legyünk mi sokkal többen, mint azok, akik nem a futball szeretetéért mennek a meccsekre” – áll a két polgármester által közösen kiadott közleményben.

A sajtótájékoztatón a futballszakmát két korábbi válogatott védő, újpesti részről Szlezák Zoltán, míg ferencvárosi oldalról Dragóner Attila képviselte.

– Jó pár ilyen derbin vettem részt. Magyarországon ennek a két csapatnak a játékára kíváncsiak a legtöbben – mondta Szlezák, aki legszebb emlékeként egy Szuperkupa-mérkőzést említett, ugyanis a siker mellett ekkor volt először a lila-fehérek csapatkapitánya is.

– A legutolsó itteni győzelmünk jut eszembe, ami már elég régen, tizenegy éve volt, ráadásul gólt szereztem – nyilatkozta Dragóner Attila. – Nagyon bízom benne, hogy újra el tudjuk majd vinni a három pontot.

A sajtótájékoztatót követően az újpesti és a ferencvárosi önkormányzat csapatai – kiegészülve egy-két futballistával – kétszer tízperces futballmérkőzésen találkoztak egymással a Szusza Stadionban.

A 210. Újpest–Ferencváros derbit szombaton 15 órától rendezik. Az eddigi 209 bajnoki mérkőzésen 59 Újpest-győzelem, 56 döntetlen, valamint 94 ferencvárosi siker született, gólkülönbségünk 298-400.

Olvasói sztorik