Hírek

A motiváltság és a taktikai fegyelem…

Remek hangulat, rangadóhoz méltó körítés várható a szombati derbin, de vajon milyen lesz a játék?
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kétségtelenül az Újpest és a Ferencváros találkozója számít a legjelentősebb összecsapásnak, a rangadók rangadójának a magyar labdarúgásban, és független attól, hogy idén például a Debrecen, a Győr és a Videoton egymás elleni meccsein dőlnek el a dobogós helyezések.

A szurkolók által minden évben a leginkább várt Újpest–Ferencváros meccs ezúttal csak a hagyományok miatt nevezhető rangadónak, a két csapat formája és a táblázaton elfoglalt helyezése alapján nem. A 11. újpestiek (30 pont) és az egy hellyel előttük álló ferencvárosiak (33 pont) várhatóan teltház előtt léphetnek majd pályára a két együttes 210. bajnoki találkozóján. Az Újpest számára komoly motivációt jelenthet, hogy a legutóbbi két mecset elveszítette az FTC ellen, ugyanakkor sérülések és eltiltás miatt szinte csatárok nélkül kell kiállnia. A meccs presztízsét mutatja, hogy a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor fújja majd a sípot.

A Rangadó.hu előzetesében kíváncsiak voltuk a szoros kötődéssel rendelkező volt játékosok véleményére, és egy független szakember meglátásaira is!

Szanyó Károly, az Újpest egykori játékosa

– Újpesten egy építkezés kezdődött el, de jó néhány tégla hiányzik még! Meg kell erősíteni a csapatot, hogy a következő szezonra stabil tudjon lenni, és a jelenlegi háttérhez, illetve a hagyományokhoz méltóan a dobogós helyezésekért küzdhessen. A közelmúltbeli eredmények az Újpest mellett szólnak, egyértelműen hazai győzelmet várok! A Fradi talál leengedett a szezon végén. Az a csapat fog nyerni, amelyik jobban akarja a sikert, és jobban rá tud hangolódni a rangadóra. A teltház és a hangulat garantált, de nem csak egy ilyen rangadóra, hanem bármelyik meccsre igaz, hogy lélektelenül, szív nélkül nem lehet, nem szabad focizni! Ez most hatványozottan érvényes. A szurkolók értékelik a küzdelmet, és most nem tud senki felmentést kapni, ha nem harcol. Nagy csatának kell lennie a pályán, a fair play keretein belül!

Szűcs Mihály, a Ferencváros korábbi játékosa

– Egy derbi a formától teljesen független! Mindkét csapat játékosainak át kell éreznie, hogy ez a meccs „a meccs”, és más, mint a többi. A szurkolók is máshogy készülnek, mint egy átlagos találkozóra. Lehet, hogy nem lesz brillírozó játék és bravúros megoldások, de azt várom, hogy a küzdelem a végsőkig jellemezni fogja. Az egész heti felkészülésük ennek jegyében telt, és az is lehet, hogy a ferencvárosiak már korábban az Újpest-meccsre koncentráltak, s úgy gondolták, a Pápa elleni mérkőzést lehozzák rutinból. Ez rosszul sült el, hiszen valóban rosszul játszottak. Mindenkinek át kell éreznie a rangadó fontosságát, attól függetlenül, hogy saját nevelésű játékos, vagy mondjuk légiós. Az összes olyan rangadó, amit idén tavasszal játszottak, jó mérkőzést hozott, mert sok néző volt. Ha a hangulat és az atmoszféra adott, olyan adrenalin szabadul fel a sportolókban, ami azt eredményezi, hogy magasabb hőfokon fog égni, küzdeni. Jó mérkőzést várok, amelyen a Fradi esélyesebb, mert meghatározóbb játékosai hiányoznak az Újpestnek, bár nem tudom, Józsi György egészségese-e. A Ferencváros akkor játszott jól, amikor ő is a pályán volt, vele nem nagyon vesztettek ebben a szezonban. Balog Zoltánt szerintem képesek lesznek pótolni, hiszen Grúz Tamás eltiltása lejárt, s ott van Klein, valamint Otten is, tehát hátul vannak variációs lehetőségei az FTC-nek.

Vass László, edző, a Rangadó.hu szakértője

– A feszültség biztosított, hogy ez játékban a minőség rovására megy-e, az eléggé kérdéses. Egyik csapat sincs jó formában, érdekes lesz, hogy a légiósok mennyire tudnak átitatódni a derbi-hangulattal. A motiváltság persze csak akkor jó, ha nem boríthatja fel a taktikai fegyelmet. Ha a szakmaiságot nézzük, nem lehetnek jelentős várakozásaink, hiszen a Ferencváros utolsó mérkőzése elég rosszul nézett ki, és az Újpest is meglehetősen gyengén teljesít, ráadásul kulcsemberek hiányoznak mindkét oldalon. Balog Zoltán tapasztalata nagyon hiányozhat a Fradi-védelem közepéről. Fontos lesz a vendégek alapfelállása is, hogy mennyire lépnek fel támadólag?! Rendkívüli presztízsértéke van a győzelemnek ezen a meccsen, és a siker lökést adhat az utolsó két fordulóra is.

Olvasói sztorik