Hírek

Új ügyvezető a Vasasnál

Csütörtök délelőtt bemutatták a játékosoknak a Vasas labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság új ügyvezetőjét, Kovács Norbertet.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

– Két hete lett ismét a Vasas SC a Futball kft. többségi tulajdonosa, ám úgy érzem, a rövid idő alatt is nagyot léptünk előre a válságmenedzselés terén, a nyugalom megteremtésében, kiemelten az MLSZ fegyelmi ügyek lezárásában és a jövő évi licenckérelem elkészítésében – tájékoztatta az együttes játékosait Markovits László elnök, aki az elmúlt napokban ideiglenesen ügyvezetőként is tevékenykedett.

A klubvezető hangsúlyozta, a Vasas SC-nek nincsenek meg az anyagi lehetőségei egy profi futballcsapat finanszírozására, de mindenképpen véget kellett vetni az elmúlt hónapok áldatlan állapotának, ezért azt a nem könnyű feladatot vállalta, hogy megpróbálja morálisan és gazdaságilag is konszolidálni a kialakult helyzetet – írja az MTI.

– Ehhez óriási anyagi segítséget kapunk György Tamástól, a Vasas Kubala Akadémia meghatározó tulajdonosától, aki már eddig is jelentős pénzösszeggel szállt be a tartozások rendezésébe és a napi működtetésbe. Amennyiben rendeződnek az FC dolgai, többségi tulajdonos lehet a következő szezontól Angyalföldön. Ehhez első lépésként a Vasas Futball Club Kft. folyamatban lévő átadás-átvételének további levezénylésére, és az operatív válságmenedzselésre az ő javaslatára neveztük ki ügyvezetőnek Kovács Norbertet – mondta Markovits.

A 36 éves sportvezető, aki hivatalosan május 2-án áll munkába, részese volt a Bozsik-program megszervezésének, dolgozott a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség elnökségében, illetve a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány felügyelő bizottságának tagja.

Az anyaegyesület április 5-én lett ismét százszázalékos tulajdonosa az OTP Bank Ligában utolsóelőtti, kieső helyen álló labdarúgócsapatnak, miután megállapodott az addigi többségi tulajdonos Híd Zrt-vel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik