Hírek

Játékvezető-küldés a 25. fordulóra

Nem múlt bírózás nélkül a 24. forduló, kaptak hideget-meleget a bírók...

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Kassai Viktor ötödik meccse zsinórban

Az Európa-bajnokságra is nevezett sztárbírónk sorozatban az ötödik hétvégén kap feladatot. Járt az elmúlt hetekben Szombathelyen, Pápán, Diósgyőrben és Újpesten, ebben a fordulóban pedig Angyalföldre kirándul. A Vasas–Pápa találkozó lesz a szezonbeli 16. mérkőzése az OTP Bank Ligában. A két nehéz helyzetben lévő együttes közül még egyik sem győzött vele idén.

Bognár Tamás: 13

Kassain kívül senki nincs, aki a múlt héten és most is kapott volna mérkőzést. Bognár Tamás idei 13. találkozója a Pécs–Paks mérkőzés lesz. Ezzel utolérte Iványi Zoltánt, így ők hárman (Kassaival kiegészülve) alkotják az OTP Bank Liga legfoglalkoztatottabb bírói trióját. Az atomvárosiak még nem találkoztak vele, de a baranyaiak már háromszor is, ám ebből csak egy pont termett számukra (Videoton ellen 1-4 és 1-3, míg otthon a Kaposvár ellen 1-1).

Tizenegyedikesek lettek hárman is

A forduló nyitómérkőzése Veizer Rolandé, azaz ő fújja a Honvéd–Siófok találkozót. A honvédosok már mindhárom eredmény mellett megismerhették (Kecskeméten 1-3, otthon a Haladással 2-2, a Zalaegerszeg ellen 2-0), míg a Balaton-partiak egyszer találkozhattak vele, akkor 2-0-ra verték a Paksot. Farkas Ádámé a Győr–Diósgyőr meccs. A miskolciaknak nem jó ómen az ő fújása, hiszen otthon a Kecskeméttől kikaptak 2-1-re, míg Siófokon 1-0-ra. A kisalföldiek Vasas elleni vendégjátékát is ő vezette, akkor a győriek 2-1-re győztek. A forduló zárómérkőzése Solymosi Péteré: Ferencváros–Kecskemét. Ő fújta ezt a meccset az alföldiek pályaválasztása mellett, és akkor nyertek is 1-0-ra. Látta mindkét csapatot egy-egy 3-2-es meccsen: az első fordulóban Pakson kikapott a KTE, míg a Ferencváros nyert Diósgyőrben.

Szilasi és Vad II tizedszer

Szilasi Szabolcsé lesz a Haladás–Újpest találkozó. Nevéhez a 4-2-es eredmény tartozik, hiszen a Haladás ilyen arányban kapott ki otthon a Honvédtól, míg az Újpest ezt a végeredményt produkálta a Zalaegerszeg ellen. Vad II István a Debrecen–Kaposvár mérkőzésen működik közre. Hozzá pedig a 0-0 köthető. A kaposváriakkal még nem futott össze, de a DVSC-nek két idegenbeli meccsét is vezette: Siófokon és Pécsett, de gól egyik helyszínen sem esett.

Oláh Gábor: 9

Oláh Gábor vezeti a Zalaegerszeg–Videoton mérkőzést. Ez lesz a kilencedik meccse a bajnokságban. Az egész szezon legnagyobb különbségű mérkőzését ő fújta, hiszen a Videoton–Siófok meccsen 7-0 lett a végeredmény. A ZTE-vel még nem találkozott.

Egy kis statisztika

Az eddigi 24 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Iványi Zoltán szórta (6/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Kassai Viktor (5,53/mérkőzés), Bognár Tamás (5,42), Kovács J. Zoltán (5,4) és Szabó Zsolt (5,33) sem. Szilasi Szabolcs egyelőre 3,33 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot, de Solymosi Péter (3,5) és Andó-Szabó Sándor (3,7) sem kapkodnak a sárga kártya után.

Berger Józsefnél van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,67 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak négy meccsen fújt.

Takács János a büntetőkirály (0,9 tizenegyes/meccs), Veizer Roland a második (0,7). Vad II Istvánnál és Solymosi Péternél nem volt még tizenegyes a bajnokságban.

Olvasói sztorik